4. juli 2020
Anti-mobning i børnehave.
131011 Foto: Allan Nørregaard
Anti-mobning i børnehave. 131011 Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kære politikere: Er Fredensborg Kommune ikke længere for børn?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kære politikere: Er Fredensborg Kommune ikke længere for børn?
Debat Fredensborg - 26. september 2019 kl. 06:59
Af Forældre til børn i Fredensborg Kommune (se alle navnene i bunden af debatindlægget)
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når vi forældre læser kommunens regnskab for 2018, springer det i øjnene, at der på børne - og skoleområdet i 2018 er brugt markant færre penge på vores børn, end politikerne har afsat. Samtidig er der kommet flere børn til.

arrow Læs også: Fredensborg Kommune er helt sikkert børnevenlig

I budgetkataloget for 2020 kan vi nu se fremlagte effektiviserings - og besparelsesforslag på ca. 10 mio. kr. på børne - og skoleområdet. Så nu er vi virkelig bekymrede for børn og personale i kommunens skoler og dagtilbud.

I udhuler de rammer, der skal sikre tålelige arbejdsforhold for lærere og pædagoger. Og I formindsker tryghed og trivsel hos vores børn.

Allerede før sommerferien gjorde vi udvalgsformand Per Frost opmærksom på, at det ikke er unormalt at se 1 voksen alene med 20+ børn i kommunens børnehaver.

5. september i Frederiksborg Amts Avis læste vi et opråb fra pædagogerne: Ressourcerne er ikke fulgt med det øgede antal børn. Vi forældre er helt enige. Billedet gælder fortsat, Per Frost.

Vi ser opsigelser, stress og sygemeldinger hos personalet og vi ser mistrivsel og utryghed hos børnene.

Vi blev lovet en analyse, der ville vise, hvor mange voksne, der reelt er sammen med børnene. Analysen er udarbejdet, men den svarer ikke på spørgsmålet. Ingen kender tilsyneladende niveauet for voksenkontakt i kommunens børnehaver og vuggestuer.

Men vi forældre ser det. Når vi afleverer, og der står én pædagog med 8 vuggestuebørn og må vente på en kollega, før der er mulighed for at skifte en fyldt ble. Så kan vi mærke, at der er skåret for dybt.

Og selvfølgelig mærker vores børn det også.

Nu skal I politikere tage stilling til besparelser på cirka 10 millioner kroner herunder et nedsat »børnebeløb« dvs. færre penge til børnehaver og vuggestuer pr. barn og besparelser på inklusion og to-lærer-ordning. Hvilket i budgetkataloget oversættes til færre pædagog- og lærerstillinger.

Hvis I politikere accepterer at effektivisere og spare »i yderste geled« på trods af manglende viden om, hvor mange voksne, der er sammen med vores børn, hvis I vælger at skære på skolerne samtidig med et stort anlagt projekt om »Fremtidens skoler«, og I samtidig accepterer et løbende underforbrug på børne - og skoleområdet i en situation med stigende børnetal: Ja, så er I i jeres fulde ret til det.

Men så må I også acceptere, at vi betragter vores stemme på jer som spildt. At I ikke har været det ansvar bevist, som vi har givet jer. Og så må vi forældre stemme anderledes, når chancen byder sig.

Skrevet af Christian Alber, Ida Schultz Jørgensen, Christine Aalborg Carstensen, Dina Loubani, Hanne Flarup, Jeppe Rossen, Ida Ingeborg Schultz, Ingeborg Bock Grønlykke, Ida Antvorskov, Ulrik Antvorskov, Hakan Karatas, Nergis Karatas, Tina Skou, Jacob Gram Alsing, Kia Gram Alsing, Katja Cecilie Rothaus-Rasmussen, Lene Oldenburg Thuesen, Louise Vendelbo Mogensen, Maria Bech Tharsgaard, Mariann Thorhauge, Mette Foldager, Mia Black Jensen, Mona Sørensen, Nina Uhre, Sus Skjold Klamer, Sükran Erdal, Ergin Erdal, Simon Holte og Birgitta Gomez Nielsen.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?