25. oktober 2020
PETER DAHLERUP
Foto: PETER DAHLERUP
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hyldest til 3.000 kommunale helte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hyldest til 3.000 kommunale helte
Debat Fredensborg - 25. oktober 2019 kl. 09:25
Af Per Frost Henriksen, Socialdemokratisk gruppeformand og byrådsmedlem

Forleden dag mødte jeg Teamleder Uffe Rask Mikkelsen i kommunens borgerservice på Rådhuset i Kokkedal. Han stod med julelys i øjnene og fortalte om det nyeste indkøb, en boks hvor borgere kan afhente pas med mere, han havde i samtalen i den grad fokus på borgerne og hvordan den bedst mulige service gives.

arrow Læs også: Uden mad og drikke dur de 3000 helte ikke

Nivå Havns havnefoged Linda Krogsgaard kendes på Nivå havn på sin flotte havnefogedkasket. Ingen er i tvivl over at det er "hendes" havn. Hun har altid øjnene på, at forbedre forholdene og hun gjorde intet for at skjule begejstringen da økonomiudvalget forleden indstillede til byrådet, at finansieringen af de nye bådebroer på Nivå Havn er på plads, så arbejdet snart kan gå i gang. Det er endnu et eksempel på begejstring og æren i at sætte service i højsædet.

Der er hver hvert eneste minut, mange eksempler på, hvordan alle 3.000 kommunale medarbejdere kæmper for at yde god service. Alle medarbejdere, faglige aktive, medarbejderrepræsentanter, ledere, centerchefer og direktører fortjener hver og en stor hyldest og anerkendelse for det engagement og den energi, der kendetegner medarbejderne i Fredensborg kommune. En kommune der går op i trivsel hos borgere og medarbejdere.

Medarbejderne fortjener ikke, at blive trukket igennem det ene læserbrev efter det andet og stå i offentlig gabestok for episoder, der er sket for flere år siden. Det giver ikke trivsel og overskud i hverdagen.

Vi har ytringsfrihed, ja bevares, men brug retten med omtanke og husk altid at kommunale medarbejdere ikke har samme mulighed for at tage til genmæle og forsvare sig som politikere har. Husk også når I skriver indlæg, i aviser, på sociale medier og på andre platforme, at kommunale medarbejdere er ganske almindelige mennesker, der også har pårørende, også har familie, også har børn og også har en personlig ære og grænse.

Skal der hakkes på nogen, så er det på det folkevalgte byråd, især hvis de fortjener det. Byrådsmedlemmer har nemlig en helt anden legitim mulighed for at gå i dialog i det offentlige rum end de ansatte har.

De seneste uger har jeg været i kontakt med pårørende som har mistet nære familiemedlemmer, der har boet på et af kommunens plejecentre. Uafhængigt af hinanden var der stor ros og anerkendelse for den nærværende og omsorgsfulde pleje, der var fra personalet.

Husk at anerkende og give et skulderklap til alle de kommunalt ansatte, det fortjener de.

arrow »Pludselig betød 15 minutter, om en morgen var reddet«
12. oktober 2019 kl. 08:59 Opdateret: kl. 14:11
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?