6. marts 2021
Pia Bødtker, medlem af Byrådet i Fredensborg Kommune for SocialdemokratietFoto: Arkiv
Pia Bødtker, medlem af Byrådet i Fredensborg Kommune for Socialdemokratiet Foto: Arkiv
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvad venter KFI på?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvad venter KFI på?
Debat Fredensborg - 13. februar 2021 kl. 07:30

Debat
Nivå: Mange borgere har med stor interesse fulgt udviklingen af den nye Nivå Bymidte, deltaget i de mange borgermøder og har bidraget med mange gode interessante og ikke mindst relevante forslag til udviklingen i Nivå og til, hvordan man kunne tiltrække nye borgere til området. Derfor var det med klapsalver, at et enigt Byråd i oktober 2020 sagde ja til Nivå Bymidte, etape 1.

Vel forventede man ikke, at gravemaskinerne startede dagen efter, men at der nu flere måneder efter, at der blev givet en byggeret, end ikke er søgt om byggetilladelse, det er ikke akceptabelt for nogen.

Der kan ikke være tvivl om, at mange af Nivå's borgere efterlyser fødevareforret-ninger. Der er lokalt en katastrofal mangel på dem. Det tyder de mange henvendelser om problemet til os politikere på.

Især vores ældre medborgere - uden transportmuligheder og nu i en corona-tid - beklager sig særligt over Netto's manglende fødevarer sidst på dagen, hvorfor de og andre med, der også går forgæves - i stor stil - valfarter til Netto i de tidlige formiddagstimer for at sikre sig de varer, der altid mangler, trods Dansk Supermarkeds forsikringer om det modsatte.

Det haster nu med byggeriet af etape 1, som bl.a. skal rumme Netto og REMA 1000.

MT Højgaard bygger løs på den modsatte side af Nivå ny Bymidte, flere af boligerne er allerede solgt eller reserveret til indflytning i løbet af 2021. Nye indbyggere er på vej i Nivå.

I Nivå/Niverød ved Kongevejen, er der yderligere byggeri i gang. Indbyggertallet stiger, hvorfor Kundegrundlaget, burde være tilstede, således at ej heller REMA 1000, der glæder sig til at starte i Nivå, burde have nogen betænkeligheder, der er allerede flere tomme butikker, som ikke bliver revet ned foreløbig, hvor man kunne starte. Kunderne er der allerede, og de glæder sig også.

De forretninger, der er tilbage i Nivå Centret, men som p.g.a. Corona-restriktionerne må holde lukket, glæder sig også til at komme ig ang igen, og til at vi alle - så vidt muligt - handler lokalt, således at de har en mulighed for at komme helskindet igennem krisen.

Pia Bødtker
Socialdemokratiet
Medlem af Byrådet i Fredensborg Kommune

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?