14. december 2017
Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Humle Bio skal ikke lukke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Humle Bio skal ikke lukke
Debat Fredensborg - 11. oktober 2017 kl. 14:15
Af Anette Lewinsky, Åtoften 165, Nivå
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I FAA 27.9.17 omtales planerne for et kæmpe indkøbscenter med bl.a. en stor biograf på det sted, hvor Cirkelhuset i dag ligger på grænsen mellem Kokkedal og Hørsholm. I den forbindelse udtaler en af byrådspolitikerne: "... Jeg vil næsten gå så langt som til at sige, at hvis dette projekt gennemføres, kan vi nok klare, at Humle Bio måske lukker".

Det vil imidlertid være synd og skam at gå med til, at Humle Bio må lukke. Kommunen ejer Humle Bio, der drives af forpagter. Humlebæk fik sin biograf i 1939, og Humle Bio fylder snart 80 år. Det er imidlertid ikke alene af nostalgiske grunde, at Humle Bio bør bevares, men også fordi den fungerer som et levende og atmosfærefyldt samlingssted for unge og gamle. Mange har glæde af at mødes i Humle Bio og se film der. Ofte suppleret med en kop kaffe eller lignende i bio-caféen. I Humle Bio er der netop den hyggelige atmosfære, der opstår, når gammelt og nyt mødes, samme atmosfære, som man finder i Slots Bio, Hillerød, Reprise Teatret, Holte og i Gentofte Bio. Samt selvfølgelig i en del af biograferne i København.

Alt i alt noget, jeg betvivler, en stor biograf i det påtænkte center vil kunne leve op til. Til illustration kan nævnes, at de store biografer i Lyngby, Hillerød og Helsingør Centre er sjældent atmosfæreforladte.