15. juli 2020
Foto: Lars Skov
Foto: Lars Skov
Foto: Fotograf Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Giv tilskud til pasning af eget barn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Giv tilskud til pasning af eget barn
Debat Fredensborg - 09. januar 2020 kl. 11:46
Af Sisse Marie Kromann, Rosens Kvarter 9, 2990 Nivå
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Giv børnene i Fredensborg Kommune en tryg start på livet og giv børnefamilierne en større frihed - indfør tilskud til pasning af eget barn.

Flere kommuner landet over har indført tilskud til pasning af eget barn. Heriblandt er vores nabokommuner Helsingør, Rudersdal, Hørsholm og Allerød. Hvorfor er dette tilskud ikke muligt for småbørnsfamilier i Fredensborg Kommune? I Fredensborg Kommune kan man få dette tilskud uanset hvem, der passer barnet, bare det ikke er barnets egne forældre (!).

Ifølge Dagtilbudsloven har de lokale kommunalbestyrelser mulighed for at give 85 % af det tilskud, som institutionerne skulle have fået, til forældre, der selv passer deres børn i op til 1 år. Det er altså et spørgsmål om, hvorvidt pengene skal følge barnet eller institutionen.

Tilskuddet kunne lette presset på vores institutioner, give bosiddende børnefamilier en større fleksibilitet og mulighed for at give børnene en blid start på livet, samt tiltrække flere tilflyttere.

Stadig mere forskning viser at små børn har behov for at være sammen med deres primære omsorgspersoner, deres forældre, i de første leveår. Danmark er det land i verden, der sender børn tidligst i institution, og stadig flere børn og unge får problemer og diagnoser, som kan relateres til denne tidlige institutionalisering og manglende voksenkontakt. Landet over bliver der nu stillet spørgsmålstegn ved den tidlige institutionalisering og børnenes kår i vores institutioner. Vi forældre oplever hver dag at Fredensborg Kommunes institutioner er underbemandede og pressede. Vi har dygtige, men alt for få voksne.

Mht. udsatte børn, der har behov for den hjælp og integration som en institution kan give, er der lovgivet, og yderligere kan kommunerne selv indføre diverse restriktioner.

Så kære alle i Fredensborg Kommune vi skal passe på vores børn, gøre børnefamiliernes liv lettere, og gøre vores kommune konkurrencedygtig. Vores kommune bør give tilskud til pasning af eget barn, øge antallet af voksne i vores institutioner samt indføre deltidspladser.

Skriv under på underskriftindsamlingen »Tilskud til pasning af eget barn i Fredensborg Kommune« på www.skrivunder.net og meld dig gerne ind i Facebook gruppen »Tilskud til pasning af eget barn i Fredensborg Kommune«.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?