24. januar 2019
Det sker engang imellem, at placeringen af regnvandsbassiner udløser offentlig debat, men ellers foregår det meste af forsyningens arbejde ganske stilfærdigt. Jens Erik Christiansen undrede sig først over de høje honorarer og de mange byrådsmedlemmer i bestyrelsen, men efter at have sat sig grundigt ind i sagen, forstår han bedre. Læs med her. Foto: Allan Nørregaard
Det sker engang imellem, at placeringen af regnvandsbassiner udløser offentlig debat, men ellers foregår det meste af forsyningens arbejde ganske stilfærdigt. Jens Erik Christiansen undrede sig først over de høje honorarer og de mange byrådsmedlemmer i bestyrelsen, men efter at have sat sig grundigt ind i sagen, forstår han bedre. Læs med her. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fredensborg Forsyning A/S - det forstår jeg godt nu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fredensborg Forsyning A/S - det forstår jeg godt nu
Opdateret 28. december 2017 kl. 15:27
Debat Fredensborg - 28. december 2017 kl. 14:40
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Jens Erik Christiansen, Åtoften 131, Nivå

arrow Læs også: Frås og afmagt - og Fredensborg Forsyning

Jeg har lovet mig selv, at jeg ikke vil deltage i eller bidrage til den udbredte politikerlede. Men jeg havde umiddelbart svært ved at holde mit løfte, da jeg læste interviewet med Fredensborgs borgmester, bragt her i avisen d. 23.12. under overskriften: »Forsyning med rekord i antal byrødder«.

Heldigvis fik jeg skiftet briller og kunne nu se artiklen i et positivt eller i det mindste et neutralt lys.

Det oplyses i artiklen, at byrådet i Fredensborg har udpeget 8 medlemmer til at sidde i bestyrelsen for Fredensborg Forsyning A/S, medens man i Helsingør kan nøjes med 4 til at klare samme opgave. Det forstår jeg godt nu. Vi har som bekendt de politikere vi fortjener, for vi har jo selv opstillet og valgt dem på demokratisk vis. I Helsingør er man så åbenbart i stand til at opstille og vælge dygtigere politikere. At påstå, at de er dobbelt så gode som Fredensborgs, er imidlertid nok at tage munden for fuld. Men otte mand er sikkert ikke en for mange.

Kigger man nærmere på kønsfordelingen blandt de 8 politikere, vil man opdage at de alle er mænd. Det kan jeg også godt forstå, for det er store og indviklede teknisk sager, såsom vandforsyning, kloakker og renseanlæg samt dagrenovation, de skal tage stilling til. Og vi ved jo, at kvinder ikke er interesserede i endsige har forstand på teknik. Så det er en fornuftig disposition at udelade dem.

I interviewet oplyses det endvidere at borgmester Thomas Lykke Pedersen (S) skal være formand og Flemming Rømer (DF) næstformand i bestyrelsen, og at de efter to år bytter plads. Jeg skal indrømme, at min første tanke var, at der her var tale om en gedigen studehandel. Men nej, Sådan må det ikke opfattes. Jeg er nu overbevist om, at det er, det - efter manges mening - gode og positive samarbejde S og DF har indledt på Christiansborg, der her er videreført i en gentlemanaftale mellem de to partier i Fredensborg. Og det er utvivlsomt et slidsomt arbejde at være formand, så et skifte efter to år er fornuftigt.

Aktieselskabet afholder fire bestyrelsesmøder om året, hvortil kommer en generalforsamling. Møderne begynder klokken 18. For det aflønnes formanden med cirka 160.000 kroner årligt, næstformanden med det halve og hver er de seks menige medlemmer med 25.000 kr. Det kan bestemt ikke siges at være for meget for det store og ansvarsfulde arbejde. Og heldigvis er det ikke noget, vi betaler over skatten. Regningen går kun til de af os, der får leveret vand, får renset spildevand og får bortskaffet dagrenovation.

arrow Forsyning med rekord i antal byrødder
26. december 2017 kl. 05:30 Opdateret: kl. 12:38