10. december 2019
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fra én sort plet til en ny sort plet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra én sort plet til en ny sort plet
Debat Fredensborg - 13. august 2019 kl. 14:54
Af Grethe Troensegaard, Lokalformand for Dansk Fodgænger Forbund, Frederikkevej 6, 3050 Humlebæk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kære byrådsmedlemmer
Der er fjernet en »sort plet« ved at bygge rundkørslen Fredensborgvej/Kongevejen, men jeg er ked af at sige, at arbejdet ikke er gjort færdigt. I vil nedenfor se hvorfor.

arrow Læs også: Nu spøger »den sorte plet« hos cyklisterne

Jeg er blevet kontaktet af en ansat på Coloplast, der gør opmærksom på manglende fortov, når man skal med bussen på Fredensborgvej (både mod Humlebæk og mod Fredensborg).

For nu at kunne skære det ud i pap, har jeg selv gjort mine observationer:

Fra Coloplast's fortov krydser man Hørsholmvej (hvor der en "helle" midtpå). På den modsatte side er der et elegant fortov og cykelsti (hvor man har husket piktogrammerne). Fortovet fortsætter efter læskuret, men: pludselig, når man kommer til hjørnet ved Fredensborgvej, slutter fortovet. Der er på dette sted to (2) modadrettede cykelstier. Her har man i øvrigt glemt piktogrammerne. Det er så hensigten, at svage trafikanter (herunder fodgængere, personer der skubbes i kørestol, borgere i elektrisk kørestol m.m.) skal gå i græsset (som dog er slået af Park & Vej). Her er der helt naturligt tale om en ujævn rabat med risiko for at træde forkert. Samtidig kan man ikke se bort fra, at der ofte vil være fugtigt og om vinteren glat.

Med risiko for at blive kaldt kværulant vil jeg gerne komme med den påstand, at der er nogen, der har »glemt«, at man uden risiko skal kunne bevæge sig fra Coloplast over Helsingørvejen og rundt om til Fredensborgvej.

Det er aldrig morsomt at skulle kritisere, når der er brugt så mange penge på at fjerne en »sort plet« - efter sigende minimum otte millioner kroner. Ved ikke at tage højde for de svage trafikanters behov risikerer man imidlertid (måske), at der opstår en ny »plet«.

Jeg håber derfor, at I vil tage sagen op i det relevante udvalg og drage omsorg for, at der etableres det manglende fortov i hjørnet Helsingørvej/Fredensborgvej.

Det kan kun gå for langsomt - vi nærmer os efteråret med regnfuldt vejr.