23. august 2019
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Et svar til Ole Bergmann, SF

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et svar til Ole Bergmann, SF
Debat Fredensborg - 14. februar 2019 kl. 15:13
Af Jesper Tvilde, næstformand i konservative vælgerforening Fredensborg, Eskildsvej 7, 2990 Nivå
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Børne og ungepolitik og et godt familieliv er en mærkesag for Det Konservative Folkepart.

Børne- og socialminister Mai Mercado (kons) har på landsplan netop indført "1000 dage programmet". Det går ud på at styrke indsatsen for de svageste familier i Danmark. Der er afsat 1. mia. kroner. Der skal ansættes op mod 500 ekstra pædagoger til at stimulere børnene sprogligt og emotionelt. Yderligere skal et kompetenceløft af op imod 3500 ansatte på småbørnsområdet styrke det faglige miljø på området udsatte børn.

"1000 dage programmet" skal sætte massivt og målrettet ind, der hvor behovet er størst: Hos de familier der er mest udsatte. Al forskning peger desuden på, at virkningen af indsatsen er størst, jo tidligere der sættes ind. Det harmonerer med god konservativ politik om et godt børneliv i en tryg familie.

At Ole Bergman og SF hellere ser at der indføres en centralistisk minimumsnormering på børneområdet, hvor alle kommuner død og pine skal følge krav fra Christiansborg, er vi konservative ikke enige i. SF's forslag er imod det kommunale selvstyre. Det forhindrer også at ressourcerne sættes præcist ind, der hvor problemerne er, når alle kommuner skal deles om samme kage. SF's minimumsnormering betyder et minimalt løft i alle kommuner, frem for et stort, effektivt løft, der hvor behovet er. På det kommunale område, er vi konservative ret enige med Ole Bergman og SF om at vores kommune ikke er blandt de værst stillede på Børne og ungeområdet.

I det seneste budgetforlig stemte vi konservative da også for en række forbedringer for de yngste borgere i kommunen. Det blev konkret til et serviceløft til de 0-2-årige i kommunes institutioner. En ansættelse af en børnementor samt flere ressourcer til støtte af udsatte unge i 7.-9. klasse.

Vi ønsker at forbedre forholdene for de yngste borgere både på landsplan og i Fredensborg Kommune.