4. april 2020
På kortskitsen her man kan se planerne for de enkelte områder af det 12,6 hektar store areal.
På kortskitsen her man kan se planerne for de enkelte områder af det 12,6 hektar store areal.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Et åndehul - en kontrast til præstationsræs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et åndehul - en kontrast til præstationsræs
Debat Fredensborg - 28. december 2019 kl. 17:56
Af Hanne Berg (SF), byrådsmedlem
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

SF´s og DN´s forslag om et naturprojekt ved Græstedgård er nu på vej i form af en plejeplan, som kommer i offentlig høring.

arrow Læs også: Nyt naturområde: Uden stress for mennesker og fugle

Det er kommunens første nye større naturgenopretningsprojekt i de seneste år. Arealet lå før hen som en mark - udnyttet og dyrket - nord for Holmegårdsvej, op til Kirkeskoven mellem Kokkedal og Nivå Kirke.

Nu skal området genetableres som natur. Det skal fungere som model for nye initiativer med fokus på biodiversitet med flere dyr, fugle, blomster og insekter.

Naturplejeplanen lægger op til en retablering af en lille sø, arealer til høslet, græsning af køer, plantning af spredte egetræer, og nye stier. DN og DOF har været med i en arbejdsgruppe, der har forberedt plejeplanen.

Græstedgård Naturprojekt skal være et rekreativt areal, der plejes på naturens præmisser. Vi mennesker skal i denne sammenhæng underordne os andre levende væsners behov for varierede levesteder.

Med naturprojektet får vi mere bynær natur. Området vil blive et »åndehul«, i kontrast til præstationsræs og stress i samfundslivet. Vi kan fordybe os, sanse naturens lyde og dufte, og blive ét med naturen. Området skal være tilgængeligt for alle, der ønsker en stille naturoplevelse - om det er ved solopgang, hen over dagen eller ved solens varme, rødorange farver ved solnedgang.

Plejeplanen kommer nu i offentlig høring.

Det er mit håb, at naturprojektet bliver det første af mange flere i kommunen.