19. juli 2019
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Endnu flere ældre skal ud af ensomhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Endnu flere ældre skal ud af ensomhed
Debat Fredensborg - 19. februar 2019 kl. 17:11
Af Pia Bødtker (S), byrådsmedlem
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kommuner, der ikke kom med i puljen i 2018 kan søge om midler til at tilbyde ældre hjemmehjælpsmodtagere et såkaldt »fællesskabsklippekort«, som skal hjælpe dem med at komme ud og deltage i sociale aktiviteter.

Ensomhed kan have store konsekvenser både for den enkelte og for samfundet, og forskning har vist, at ensomhed hænger sammen med bl.a. Hjerte-kar-sygdom, demens, depression og en øget kontakt med sundhedsvæsenet, ligesom man også ved, at ensomhed er særligt udbredt blandt ældre hjemmehjælpsmodtagere.

Klippekortet kan bruges til at medarbejdere i hjemmeplejen både private aktører som kommunale medarbejdere, som oplever ensomhed blandt de ældre hjemmehjælpsmodtagere. De kan give vejledning om kommunale eller frivillige tilbud og aktiviteter i de kommunale foreninger, ligesom klippekortet også kan bruges til at medarbejderne tager med borgerne ud til de tilbud og aktiviteter, som borgerne har lyst til at deltage i.

Nogle kan fx have behov for at blive hentet hjemme - både for at komme afsted - men også for at opleve trygheden ved, at blive ledsaget af een, de kender, også såfremt der opstår et plejebehov under aktiviteten, som kræver professionel hjælp.

10 af landets kommuner søgte og modtog støtte i 2018.

Det ville være rigtig godt, om Fredensborg Kommunes ældre ensomme borgere kunne være blandt de næste, der fik et fællesskabsklippekort i 2019, så vi fik løst ensomheden hos nogle af kommunens ældre borgere.