18. januar 2020
Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Derfor stemte jeg nej til jagt på kommunale arealer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Derfor stemte jeg nej til jagt på kommunale arealer
Debat Fredensborg - 21. juni 2019 kl. 14:54
Af Tinne Borch Jacobsen (V), byrådsmedlem
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Byrådet modtager årligt anmodninger fra jagtforeningerne om adgang til at drive jagt på kommunens jagtbare arealer. I reglen forelægges sagen bilagt en vurdering fra en jagtkonsulent fra »Dansk jagtakademi« om hvorvidt det er hensigtsmæssigt og forsvarligt at tillade jagt, og det lyder altid lakonisk, at det sker der ikke noget ved!!

Ja det kommer jo an på synsvinklen. Der er ikke i en eneste af de rapporter jeg har set om det dokumenteret noget behov overhovedet for afskydning af nogen form for vildt. Det er sådan en »lad dog barnet« tilgang, som jagtkonsulenten lægger for dagen.

Forrige gang vi havde forespørgslen havde 2 jagtselskaber på hver ca. 20 mand moset rundt over et par dage, og i alt samlet nedlagt 1 - ÉN - ulyksalig fasan. Så gæstfri er vi i Fredensborg Kommune.

Også i denne omgang fik vi i første runde - eftersendt på min anmodning - bogstavligt talt den samme gamle analyse (fra 2014) fra den samme gamle jagtkonsulent om at det skete der virkelig ikke noget ved. Det er ganske enkelt ikke i orden.

Jeg bad om en ny vurdering af en, der ikke kun havde jagtinteresser for øje, og sagen blev udsat af samme grund. Så fik vi en vurdering fra Agrovi, opdateret og bedre, men stadig med jagtperspektivet som udgangspunkt. Dog nu også med en vurdering af om der også skal ske hundetræning på de kommunale arealer - det må man også gerne for vildtet bliver godt nok skræmt, men det er lige meget, for det vænner det sig til. I andre sammenhænge ville man nok mene at det er en unødig stresspåvirkning, men målet helliger jo midlet.

Problemet i vor kommune er i min optik ikke at der løsnes for få skud.

Tværtimod ligger der »skud« med videre for cirka syv millioner kroner ude i mosen på de gamle skydebaner, som lige skal samles op. Så der er måske snarere behov for at hvile ørerne lidt, og lade vildtet i fred på vore fælles arealer.

Eller at der er for meget vildt, som skal »reguleres«, en betegnelse der ifølge Agrovi i øvrigt anvendes alene om skadedyrsbekæmpelse, og som kræver særlig tilladelse som arealernes ejer/forpagter skal søge hos Naturstyrelsen. Det er mig bekendt ikke sket. Skulle vi ikke i det perspektiv frigive de kommunale arealer til os alle, inklusive vildtet, så man i fred kan færdes her uden at der løsnes skud og nogen skal lade livet uden grund? Vi bor trods alt i FREDENSborg.