13. december 2017
Ifølge Carsten Bo Nielsen passer det ikke, at der ikke investeres i den sydlige del af kommunen. Han nævner eksempelvis Medborgerhuset Egedal, som udvides til en pris af fem millioner kroner.
Ifølge Carsten Bo Nielsen passer det ikke, at der ikke investeres i den sydlige del af kommunen. Han nævner eksempelvis Medborgerhuset Egedal, som udvides til en pris af fem millioner kroner.
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Der investeres også i den sydlige del af kommunen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der investeres også i den sydlige del af kommunen
Opdateret 10. juli 2017 kl. 11:35
Debat Fredensborg - 10. juli 2017 kl. 11:13
Af Carsten Bo Nielsen, byrådskandidat for Venstre, Bogårdsvej 415, Humlebæk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Grethe Troensegaard indledte ved et læserbrev den 22. juni en heftig debat om kommunale nyanlæg. Blandt andre har Helle Bosselmann den 30. juni under overskriften »Nu skal der in-vesteres i den sydlige del af kommunen« skrevet:

»Ja! Jeg argumenterer for, at man siden kommunesammenlægningen kun har foretaget større investeringer i Humlebæk og Fredensborg, så må turen nu komme til de andre byer. Du kalder det løgn, latin og mudderkastning, husk her den selvjustits du selv efterlyser, den bør vel også gælde aviser.«

Men passer det, at der ikke investeres i den sydlige del af kommunen?

Den 22. juni bragte Amtsavisen lige over Grethes læserbrev, en stor artikel om en udvidelse af Medborgerhuset Egedal til fem millioner kroner. Til næste år går byggeriet af Gymnastikkens Hus ved Holmegårdshallen i Kokkedal i gang til 22 millioner kroner.

Klimatilpasningsprojektet i Kokkedal koster samlet 145 millioner kroner og sikringen mod oversvøm-melser ved Usserød Å har kostet 18,5 millioner kroner. Ved begge projekter er der også andre bidrag-ydere, men Fredensborg Kommune og Forsyning betaler en meget stor del af udgifterne. Prisen for lergravsprojektet i Nivå kender vi ikke endnu, men det bliver også dyrt.

Så virkeligheden er, at der investeres både i nord og syd. Har vi råd til teaterscene og nyt dagcenter med videre i Humlebæk og svømmehal i Nivå?

Kommunen har en samlet gæld på cirka 600 millioner kroner, som - på trods af, at nogen fejlagtigt hævder det modsatte - har ligget konstant omkring 600 millioner kroner de sidste syv år. Gæld koster renter, og kommunen kan ikke bruge de samme penge to gange. Der er derfor behov for at træde på bremsen mht. de store byggerier.

Der er forskel på »need to have« og »nice to have«. Børnene, de ældre, vedligeholdelsen af kommunens bygninger, veje og stier er »need to have«. Teaterscene, nyt dagcenter og svøm-mehal er »nice to have«.

Jeg stiller op til kommunevalget for Venstre. Venstre går til valg på, at kommunen skal føre en ansvarlig økonomisk politik. På grund af kommunens store gæld er der ikke de nærmeste år råd til hverken ny teaterscene eller nyt dagcenter i et kulturhus i Humlebæk eller en svømmehal i Nivå. En stemme på mig og Venstre støtter, at kommunen ikke bruger en masse penge på »kold beton« for så at blive nød til at spare dem på »varme hænder« til børnene og de ældre.