31. juli 2021
En stor tak til DR1 for at sætte denne sag på dagsordenen.  Vi er  mange, der med stor interesse vil følge de næste tre udsendelser, for vi  har ikke råd til »Mandefald«, og slet ikke i vore lokalsamfund, skriver Grethe Troensegaard.
En stor tak til DR1 for at sætte denne sag på dagsordenen. Vi er mange, der med stor interesse vil følge de næste tre udsendelser, for vi har ikke råd til »Mandefald«, og slet ikke i vore lokalsamfund, skriver Grethe Troensegaard.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Spil kort - det er attraktivt for ensomme mænd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Spil kort - det er attraktivt for ensomme mænd
Debat Fredensborg - 27. januar 2020 kl. 13:51
Af Grethe Troensegaard, Frederikkevej 6, Humlebæk

Jeg tror ikke, jeg er ene om at synes, at debatten i DR1 i går om »Mandefald - Når mænd er alene« giver anledning til refleksion. Hvad er gået galt i disse mænds ungdom, siden de i dag som lidt ældre er blevet ensomme? Og hvad kunne vi som samfund have gjort?

Svaret er nok ikke éntydigt - men konsekvenserne, som de blev fremstillet i TV, var skræmmende. Disse mænd lever usundt, de har ingen eller en dårlig livskvalitet - og deres levealder må forventes at blive lavere end gennemsnittet.

Flere har reageret på mit debatindlæg om »Ensomhed«, og det fik mig til at sætte TV-udsendelsen i relief. Er det også sådan i vores lokalsamfund, at de enlige mænd bliver hjemme i deres sofa og kigger på Netflix i stedet for at deltage i aktiviteter lige uden for deres gadedør? Jeg vil gerne vove den påstand, at der er noget om snakken. Uden at have statistisk materiale er det min generelle opfattelse, at det mest er mænd i parforhold, som deltager i aktiviteter i f.eks. pensionistforeninger.

I mit forrige indlæg om Ensomhed kom jeg blandt andet med det forslag, at man kan deltage i whist-holdet i Humlebæk, hvis man kan li' at spille whist og kan li' at være sammen med andre ligesindede. Whist-holdet fortæller mig, at man meget gerne vil sige velkommen til nye spillere. Man skal blot henvende sig om mandagen i Humlebæk Dagcenter, hvor der spilles fra kl. 12-15.

Humlebæk Dagcenter ligger over for Humlebæk station på østsiden. Der er gode forbindelser både med tog og bus, hvis man kommer fra de øvrige bysamfund.

At spille kort er blot én af de aktiviteter, som kunne være attraktive for Enlige Mænd - kunsten må være at få de Enlige Mænd op af sofaen og overbevise dem om, at der er brug for deres engagement i lokalsamfundet, og at deres deltagelse i øvrigt også er til gavn for dem selv. En sidegevinst kunne være, at disse borgere fik en interesse i at deltage i andre aktiviteter, f.eks. at spise sammen, gå ture sammen, træne sammen o.s.v. Her kunne det være en opgave for f.eks. Frivilligcentret eller Dagcentrene at tage kontakt.

En stor tak til DR1 for at sætte denne sag på dagsordenen. Vi er mange, der med stor interesse vil følge de næste 3 udsendelser, for vi har ikke råd til "Mandefald", og slet ikke i vore lokalsamfund.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?