13. juli 2020
Medlemmerne er jo trods alt folkevalgte personer, som er valgt på baggrund af deres personlige holdninger og meninger. Det har de da hver især ret til at udtrykke offentligt, uden forudgående godkendelse af en enerådende formand, bare det ikke fremgår som en officiel udtalelse fra Seniorrådet, skriver Niels Mehnke i debatten om ytringsfriheden for Seniorrådets medlemmer.
Medlemmerne er jo trods alt folkevalgte personer, som er valgt på baggrund af deres personlige holdninger og meninger. Det har de da hver især ret til at udtrykke offentligt, uden forudgående godkendelse af en enerådende formand, bare det ikke fremgår som en officiel udtalelse fra Seniorrådet, skriver Niels Mehnke i debatten om ytringsfriheden for Seniorrådets medlemmer.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Seniorrådets formand ruller sig ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Seniorrådets formand ruller sig ud
Debat Fredensborg - 26. maj 2020 kl. 10:07
Af Niels Mehnke, tidligere formand for Seniorrådet
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Intet har åbenbart ændret sig i Seniorrådet, siden jeg trådte ud for snart et år siden. Intriger og personfnidder dominerer tilsyneladende desværre stadig rådet, hvilket den nuværende formand, Niels Søndergaard, bekræfter i gårsdagens læserbrev »Seniorrådet kritiserer hverken borgmester eller byråd«.

arrow Læs også: Medlemskab af Seniorrådet begrænser offentlige ytringer

For det første er jeg, som nævnt, trådt ud af Seniorrådet, og har dermed min fulde ret til at udtale mig som et frit og selvstændigt tænkende menneske/vælger i Fredensborg Kommune. Dernæst er mine udtalelser til Frederiksborg Amt Avis fordrejet, og blevet til alvorlig kritik i Niels Søndergaards øjne. Din fordrejning er simpelthen plat, og det er jeg sikker på, at både borgmester Thomas Lykke Pedersen og hele byrådet er klar over.

Jeg står ved mine udtalelser, men de skal forstås som et »kærligt puf« til både borgmester og byråd, fordi jeg ikke mener, at de har engageret sig nok, og taget teten i spørgsmålet omkring seniorboliger. Mødet i en fyldt Rådhuskælder i januar 2019 viste en overordentlig stor interesse fra de ældre borgere, derfor savner jeg et udspil fra politisk side. Behovet for disse boformer er der allerede, og det stiger fortsat.

Jeg synes endelig, at det er bekymrende, at formanden for Seniorrådet har fået vetoret overfor alle udtalelser, der måtte komme fra medlemmernes side. Medlemmerne er jo trods alt folkevalgte personer, som er valgt på baggrund af deres personlige holdninger og meninger. Det har de da hver især ret til at udtrykke offentligt, uden forudgående godkendelse af en enerådende formand, bare det ikke fremgår som en officiel udtalelse fra Seniorrådet.

Facit må være, at jeg kan udtale mig som jeg vil, selvom jeg tidligere har været medlem af Seniorrådet. I artiklen fremgår det endvidere ikke, at Grethe Troensegaard udtaler sig på vegne af Seniorrådet, men som et medlem af en netværksgruppe, der beskæftiger sig med seniorboliger.

At du, Niels Søndergaard, som siddende formand, bruger tid på at hænge et medlem af Seniorrådet og undertegnede ud i et læserbrev siger meget om, hvor dit fokus er. I stedet skulle du jo være optaget af, hvad der rør sig, og hvilke behov der er for seniorer.

Det er virkelig mit håb, at formanden og Seniorrådet ændrer fokus, og ikke kun beskæftiger sig med forretningsordenen, men kommer med konstruktive forslag, som kan være til gavn for deres målgruppe. Det savner vi vist alle.

arrow Populært seniorbofællesskab kan blive enlig svale
14. maj 2020 kl. 19:16 Opdateret: kl. 09:07
Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?