26. september 2020
Fremover skal initiativet kommer fra jer, som bliver ramt af urimelighederne. Jo længere I venter jo sværere bliver det at ændre noget!, skriver Finn Langgaard.
Fremover skal initiativet kommer fra jer, som bliver ramt af urimelighederne. Jo længere I venter jo sværere bliver det at ændre noget!, skriver Finn Langgaard.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Røveri ved højlys dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Røveri ved højlys dag
Debat Fredensborg - 30. december 2019 kl. 16:21
Af Finn Langgaard, Hillerødvejen 55, Fredensborg

Hvor er bestyrelserne i ejer- og lejerforeningerne i etagebebyggelserne i Fredensborg Kommune?

arrow Læs også: Gebyrer vedtaget med piv, piv og flertallets solidaritet

Byrådet har nu endeligt besluttet de såkaldte 'solidariske' renovationsgebyrer.

Der er i årevis opkrævet for meget i gebyrer fra lejlighederne.

Det betyder, at der er opsparet en betydelig formue i selskabet Fredensborg Forsyning Affald A/S.

Den formue er reelt opsparet af boliger med fælles opsamling af affald - altså boliger i etagebyggeri. På trods af, at udgifterne ved bortskaffelsen fra disse bebyggelser er ca. halvt så store som fra parcelhusene, er alle boliger blevet opkrævet samme gebyrer.

De nye ordninger giver væsentligt større udgifter - først og fremmest til afhentning fra parcelhusene. Alligevel fastholder man at opkræve samme gebyrer fra alle husstande. En såkaldt 'solidarisk' betaling til renovationsordningen.

Hvordan forstår I ordet 'Solidarisk'?

Min udlægning er, at man kan beslutte at være solidarisk og yde noget til nogen, som ellers har sværere ved at klare sig.

Her beslutter en bestyrelse i Fredensborg Forsyning og et næsten enigt Byråd, at nogen andre skal være solidariske med dem og betale en del af deres udgifter!

For i Byrådet sidder 20 parcelhusejere og 1 som bor i lejlighed. I bestyrelsen for Fredensborg Forsyning sidder 8, som bor i parcelhus og 1 som bor i lejlighed (den samme person som i Byrådet).

Disse mennesker har altså besluttet, at de vil have et tilskud til deres udgifter fra de, som bor i lejlighederne.

Og så tillader jeg mig at spørge jer, som bor i lejlighederne: Er I blevet spurgt om I vil være så solidariske?

Er kr. 600 årligt et lille beløb og ikke noget at gøre vrøvl over? Vi taler om mindst kr. 5,4 mio. årligt, som lejlighederne samlet set giver i tilskud til parcelhusejerne i 2020 - og beløbet vil med sikkerhed stige i de kommende år.

Jeg har nu i næsten to år forsøgt at påvirke såvel udvalg som forsyning, men uden på nogen måde at vinde gehør for mine synspunkter.

Skal der ske noget, må der andre på banen - f.eks. de, som rammes af den helt urimelige beregning og opkrævning af renovationsgebyrerne.

Hvor er I henne?
Vil I vide mere om emnet, stiller jeg mig gerne til rådighed og informerer om, hvad det egentlig er, der foregår. Men fremover skal initiativet kommer fra jer, som bliver ramt af urimelighederne. Jo længere I venter jo sværere bliver det at ændre noget!

arrow Ens for alle husstande: Så meget stiger dit affaldsgebyr
11. december 2019 kl. 19:28 Opdateret: kl. 19:28
Har debatten om sexisme taget overhånd?