18. februar 2019
Nu er der som sagt indkaldt til endnu et borgermøde den 23. august, indkaldt i respekt for de kritiske røster, der også er i byen. Vores håb for mødet er, at det bliver afsættet for realiseringen af de godkendte dispositionsplaner, skriver Tora Ribers og Marie-Louise Hartwig Widding.
Nu er der som sagt indkaldt til endnu et borgermøde den 23. august, indkaldt i respekt for de kritiske røster, der også er i byen. Vores håb for mødet er, at det bliver afsættet for realiseringen af de godkendte dispositionsplaner, skriver Tora Ribers og Marie-Louise Hartwig Widding.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Når byer dør, kræver det nye byrum politisk handling og frivilligt initiativ

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Når byer dør, kræver det nye byrum politisk handling og frivilligt initiativ
Debat Fredensborg - 20. august 2018 kl. 11:18
Af Tora Ribers, Månedalen 8 og Marie Louise Harvig Widding, Slotsgade 9, st., 3480 Fredensborg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fredensborg bymidte har været i fokus de sidste fem år. Der har været mange snakke, møder, workshops og quizzer - både på Facebook og som i virkeligheden. Og i virkeligheden er det, der er brug for nu at få sat handling bag eller ordene!

arrow Læs også: Området bliver ikke mere grønt, fordi man fælder træer

Det er fem år siden, vi meldte os som byambassadører sammen med andre. Som repræsentanter for børnefamiliesegmentet var vores afsæt at være med til at skabe byrum og mødesteder i byen, for børnefamilier, bedsteforældre med børn og større børn med mulighed for at mødes på tværs og med ligesindede. Hvis det også kunne være steder, der kunne være interessante for turister og som kan gøre både dem og byens borgere klogere på byens historie ville det være optimalt. For vi ved disse mødesteder vil have en positiv effekt på øvrigt liv i byen.

For os har det hele tiden været vigtigt, at byens borgere skal kunne se sig selv og deres by i de elementer og aktiviteter, planerne lægger op til. Vi synes faktisk, at de planer, der nu foreligger, er respektfulde overfor det faktum, at Fredensborg både er en by, hvor der bor levende mennesker og hvor slottet er en væsentlig del af byens identitet.

Vi vil gerne understrege, at der er behov for forandringer og nye tiltag i byen fordi:

Byen har brug for at nye byrum understøtter oplevelsesøkonomi, turisme, kulturarven og hverdagslivet.

Byen mangler mødesteder, for det skaber liv.

Et besøg på Slottet også gerne skal blive et heldagsbesøg i byen.

Al forandring kan være svær. Det er klart, det kan være svært at se steder, hvor man har haft personlige oplevelser af stor betydning, forandre sig. Det eneste, alle vi i Fredensborg har til fælles, er, at vi bor i den samme by. Det betyder ikke, at vi alle sammen skal være enige. Men vi skal respektfuldt anerkende uenigheder, og - vil vi kraftigt understrege - gå ind på den vej, hvor vi sammen tør forandringerne i en fælles dialog. Ellers dør vores by.

Nu er der som sagt indkaldt til endnu et borgermøde den 23. august, indkaldt i respekt for de kritiske røster, der også er i byen. Vores håb for mødet er, at det bliver afsættet for realiseringen af de godkendte dispositionsplaner.

Nye byrum, politisk handling og vores fælles frivillige initiativ er vejen frem. I respektfuldhed for vores fælles forskelle!

arrow Debat: Parkering forsvinder nær Slotskirken
05. september 2018 kl. 13:26 Opdateret: kl. 13:26
arrow Video og billeder: 200 borgere gav politikerne gode råd
24. august 2018 kl. 08:10 Opdateret: kl. 08:10