24. oktober 2020
Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Mimrekortets lyksaligheder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Mimrekortets lyksaligheder
Debat Fredensborg - 22. januar 2020 kl. 08:37
Af Christian de Jonquières (K), flittig mimrekortsbruger, Kongevejen 38, 3480 Fredensborg

Som flittig mimrekortsbruger var det en berigelse at læse Erling Vraa, formand for Ældre Sagen og Niels Søndergaard, formand for Seniorrådet, meget velformulerede debatindlæg i Frederiksborg Amts Avis den 14. januar 2020, ligesom det har været opløftende at læse de mange andre rigtig gode indlæg i 1. sektion i Frederiksborg Amts Avis, herunder senest den 17. januar 2020.

arrow Læs også: Debat: Mimrekortets store betydning må ikke glemmes

Jeg er enig i alt, hvad der er skrevet.

Desværre var det ikke opløftende at læse Kirsten Jensens, som jeg i øvrigt har stor respekt for, indlæg sammen med Per Hovmann, næstformand i Movias, redegørelse i Frederiksborg Amts Avis den 15. januar 2020.

Da jeg læste sidstnævnte indlæg, kom jeg til at tænke på, at en klog mand har sagt »I en verden, hvor alt tilsyneladende skal passe ind i et Excel-ark, mister vi en afgørende evne til at erfare verden i hele dens dybde«.

Min for længst afdøde farmor, der til maj ville have fyldt 130 år, talte dengang om det gode mimrekort, som hun var i besiddelse af.

Mimrekortet er med til at give os, der har nået pensionsalderen, der uden at mimre kan kaldes for mimrefolket og for manges vedkommende uden dog at være gået på pension, livskvalitet. Man skal blot fremvise et analogt og ikke digitaliseret kort. Det er i sig selv opløftende for en, der har nået pensionsalderen. Man kommer nemt rundt og har mulighed for at få udvidet sin horisont. Selvom vi tilhører mimrefolket er vi under konstant udvikling og altså ikke afvikling.

Der var et gammelt slogan, der lød: »Ud og se med DSB«. Sloganet må ikke gøres til skamme.

Regne og Excel-arks folkene forsøger at ramme en dyb pæl i den kvalitet, der ligger i det historiske mimrekort. Det er vigtigt, at vi pensionister får lov til at bevare evnen til at erfare verden i hele dens dybde, jfr. herved citatet ovenfor. Det virker også helt ejendommeligt i disse tider, hvor der tales om klimalov og kraftige CO2 begrænsninger at afskaffe et betydeligt incitament til at benytte sig af den kollektive transport.

Som en ikke mimrende konservativ, går jeg ikke ind for offentlige almisser, så hvis beslutningstagerne måtte mene, at det er nødvendigt at give prisen for mimrekortet »et lille nyk op«, så må det være det.

DOT (Din Offentlige Transport) skal naturligvis ikke være »børnenes kontor«, men de må godt være eftertænksomme.

arrow Vandrefolket begræder afskaffelse af mimrekortet
14. januar 2020 kl. 05:00 Opdateret: kl. 15:21
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?