22. januar 2019
Vi har hørt arkitekter, eksperter, embedsmænd og rådgivere, der er vilde med at få lov til at ændre vores by. Der er bare ingen, der vil sikre, at ændringerne fører til nogen som helst forbedringer. Og så forlyder det, at der stadig ikke er finansiering til planen, skriver Poul Juul.
Vi har hørt arkitekter, eksperter, embedsmænd og rådgivere, der er vilde med at få lov til at ændre vores by. Der er bare ingen, der vil sikre, at ændringerne fører til nogen som helst forbedringer. Og så forlyder det, at der stadig ikke er finansiering til planen, skriver Poul Juul.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Kritisk spørgsmål forud for borgermødet på torsdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Kritisk spørgsmål forud for borgermødet på torsdag
Debat Fredensborg - 20. august 2018 kl. 11:52
Af Poul Juul, Kovangen 532, 3480 Fredensborg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var klogt, da byrådet i juni besluttede af stoppe sagsbehandlingen om Fredensborg Bys fremtid og afholde et borgermøde torsdag den 23. august klokken 18.30 i Vilhelmsroskolen.

arrow Læs også: Svar til Poul Juul om byudvikling

Klogt, fordi så få borgere synes, det er en god plan. Men det må undre, at byrådet herefter igen er gået i flyverskjul: Ingen pressemeddelelser, ingen information til borgerne forud for mødet og ingen annoncering af mødet. I sandhed en underlig informationspolitik - eller mangel på samme.

Planen har en række gode enkeltelementer, men samlet smadrer gode eksisterende byrum. Vi er mange, der ikke forstår, hvorfor byrådsmedlemmer fra andre bydele synes, planerne er så pragtfulde, og vi glæder os til at høre de politikere, der vil tage ansvar for planerne, fortælle os, der skal leve med dem, hvorfor planerne er så pragtfulde.

Lad mig stille nogle få at de mange spørgsmål, som jeg håber politikerne vil svare på:

Hvorfor skal de særdeles velfungerende parkeringspladser foran slottet fjernes?

Hvorfor vil kommunen flytte Vaffelhuset foran slottet?

Hvorfor skal der skabes særlige muligheder for nogle få turistbusser?

Hvordan skal Kulturhuset fungere fremover, når de fleste parkeringspladser fjernes?

Hvorfor skal vi, der bor i Endrup-området, jages ud på A6 gennem to rundkørsler og Slotsgade, hvis vi vil til slottet, vandrerhjemmet, Store Kro eller Kulturhuset?

Hvorfor køber kommunen ikke det gamle posthus, lige som man har gjort i Humlebæk, og inddrager det i planlægning?

Hvorfor er Netto- og Aldi-komplekset holdt uden for planlægningen?

Den opgave byrådet påtog sig i 2013 var at skabe grundlag nyt og bedre handelsliv i Jernbanegade. Den opgave er ikke løst. Vi savner i øvrigt totalt at vide, hvordan handelslivet vurderer kommunens planer.

Vi har hørt arkitekter, eksperter, embedsmænd og rådgivere, der er vilde med at få lov til at ændre vores by. Der er bare ingen, der vil sikre, at ændringerne fører til nogen som helst forbedringer. Og så forlyder det, at der stadig ikke er finansiering til planen.

Jeg håber også, at byrådet vil sikre en uvildig dirigent til borgermødet, så vi ikke en gang til skal opleve, at de embedsmænd, som har ansvar for planerne, får lov til at manipulere med borgernes mening, som det også er sket på de mange møder, der allerede har været afholdt.

arrow Video og billeder: 200 borgere gav politikerne gode råd
24. august 2018 kl. 08:10 Opdateret: kl. 08:10