25. oktober 2021
Genoptræning er jo livsnerven for os alle og så vigtig for hvert menneskes velbefindende og livskvalitet. Så svigt må helst ikke forekomme ? hverken om vi bor hjemme eller på  plejehjem, skriver Birgit Brogaard. Foto: Allan Nørregaard
Genoptræning er jo livsnerven for os alle og så vigtig for hvert menneskes velbefindende og livskvalitet. Så svigt må helst ikke forekomme ? hverken om vi bor hjemme eller på plejehjem, skriver Birgit Brogaard. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Kommentar til artiklerne om Skovgården og genoptræningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Kommentar til artiklerne om Skovgården og genoptræningen
Debat Fredensborg - 05. august 2021 kl. 15:12
Af Birgit Brogaard, Bøgebakkevej 7, Alsønderup, 3400 Hillerød

Trine Lønbro og Thomas Kellermann skriver blandt andetom svigt med genoptræning her på plejehjemmet Skovgaarden. Tak for det.

arrow Læs også: Aktindsigt dokumenterer: Første kritiske opråb kom kort efter åbning af skandaleramte Skovgården

Genoptræning er jo livsnerven for os alle og så vigtig for hvert menneskes velbefindende og livskvalitet. Så svigt må helst ikke forekomme – hverken om vi bor hjemme eller på plejehjem.

Genoptræning skal støttes - altid!

Også såmænd om vi mennesker/borgere ikke altid er så energiske som vi burde være–PYT! Vi skal alle holde vor træning i gang!

Og det skal sandelig tilbydes og vedligeholdes.

Artiklen berører flere kritikpunkter som allerede i overskriften: citat: 'De kørte kisten gennem opholdsstuen! Mens beboerne var i gang med et måltid'

Det lyder interessant på flere punkter:

Skovgaardens leder Charlotte Dyrby forklarer at det drejer sig om stedets indretning!

Jamen. Så har jeg lyst til at kritisere arkitekten for manglende forståelse af hvad et plejehjem skal indeholde. Der vil jo ske dødsfald - og så skal der jo være tænkt på hvordan det skal behandles – hvordan det skal foregå. Så: Kære Arkitekt! Gennemtænk hvad bygningen skal bruges til! Virkelig!

Endelig: ja døden er stadig et tabu – og de vigtige ritualer i den forbindelse – ja – mange har ikke rigtigt disse ritualer mere. Mange har selvfølgelig disse ritualer – dels den afdøde og vedkommendes familie – dels det enkelte plejehjem således at der ikke kan forekomme den kritisable situation som anført i artiklen. Bedemanden skal selvfølgelig indgå i disse.

Ofte opfinder familien ritualer – som i øvrigt kommer til at ligne de kendte ritualer. Det kan man da lige tænke lidt over!

Tak til journalisterne Trine Lønbro og Thomas Kellermann for at skrive artiklen.

Det er op til os læsere at reflektere over, hvad der kan gøres ved både genoptræning, arkitektur og vor måde at klare livets store spørgsmål som her døden.

arrow Leder beklager forholdene på Skovgården: Nye tiltag er på vej
27. juli 2021 kl. 04:31 Opdateret: kl. 16:49
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?