1. december 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Kastes handsken i ringen? Hvad gik dog galt?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Kastes handsken i ringen? Hvad gik dog galt?
Debat Fredensborg - 19. november 2020 kl. 14:18
Af Grethe Troensegaard, (pensionist), Frederikkevej 6, 3050 Humlebæk

Hvis man ikke på forhånd vidste, at der er kliker (eller klaner) i kommunens ældste bysamfund, nemlig Fredensborg By, så ved man det nu.

arrow Læs også: Omstridt facade ramte rødt lys ved slottets rundkørsel

Hvis man heller ikke vidste, at der kan »gå politik« i lokalplaner, der overhovedet bare lugter af »slot«, så ved man det nu.

Hvis man slet ikke vidste, at der allerede nu er gået valgpolitik i byrådet, så ved man det nu.

Efter at have arbejdet med "Kongeparken" - den tidligere MENU-grund i Fredensborg - i to år må investoren nok indse, at der er så mange skrevne og uskrevne "love" at tage hensyn til, at man nærmest skal være født i Fredensborg for at forstå dem.

Investoren har holdt nærmest et utal af møder med planafdelingen i kommunen og efter at have foretaget alle de ændringer, som planafdelingen har foreslået var projektet på dagsordenen i Plan-, Klima- og Miljøudvalget den 16. november. Men: det var stadig ikke godt nok.

Det store Borgernes Møde i januar 2019 - der var en helt u ventet succes med 300 deltagere - viste med stor tydelighed, at der er et udækket behov for seniorvenlige boliger, og dermed også for seniorbofællesskaber. Man kunne derfor forvente, at alle sejl ville blive sat til for at booste byggeri <af netop disse kategorier. Men hvad er resultatet efter knap to år? Ja, det tør vi knap fortælle om. Det eneste projekt, der er blevet gennemført, er 1. etape af "Kongeparken", et projekt der blev udlejet på rekordtid. 2. etape var på dagsordenen den 16. november, et projekt, der er blevet planlagt blandt andet på en interesse-/venteliste på 600 personer - pudsigt nok de fleste fra Fredensborg By.

Disse mange borgere på ventelisten kan måske risikere, at må skyde en hvid pind efter en bolig i "Kongeparken". Hvis investor kaster handsken i ringen efter to års "kamp", er det forståeligt.

Det værste er (måske), at disse borgere på ventelisten måske ikke har en alternativ mulighed for at flytte fra deres store parcelhus, som kunne overtages af familier med børn (og dem vil kommunen gerne prioritere). Det er nok det nærmeste, man kan komme til en minus win-win situation.

Man kan vist roligt sige: ak de skønne, spildte kræfter. Medens vore nabokommuner i regionen i stor stil bygger seniorbofællesskaber, kan borgere i Fredensborg kigge i vejviseren efter den mulighed i deres hjemkommune.

Jeg vil derfor (også) slutte med at spørge: »Hvad gik dog galt? Er det kommunikationen der svigter? Ved planafdelingen ikke, hvad politikerne ønsker?«

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?