23. august 2019
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Kassen er lukket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Kassen er lukket
Debat Fredensborg - 19. februar 2019 kl. 11:47
Af Thomas von Jessen (K), medlem af Plan-, Miljø- og Klimaudvalget samt Børne- og Skoleudvalget
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På grund af »serviceloftet« er kommunen afskåret fra at bruge alle de næsten 300 millioner kroner, der ligger i kassen lige nu efter forgodtbefindende.

arrow Læs også: De konservative vil ruinere kommunen - igen

Vi har allerede før nytår afdraget ekstraordinært 54 millioner kroner på gælden, men kassebeholdningen ligger stadig langt over det aftalte gennemsnit på 60 millioner kroner. Alle kan se dem i kassen, men regering og KL har i fællesskab lukket kasselåget. Det hedder »serviceloftet«. Det betyder jo ikke, at vi afskåret fra at debattere, hvad vi kunne bruge dem til, hvis regering og KL måske hævede serviceloftet. Den debat hilser Det Konservative Folkeparti velkommen. Endnu bedre hvis vi debatterede en anvendelse, som ikke er omfattet af serviceloftets snævre bånd. Her er tre konservative ideer til, hvad byrådet godt gennemføre uden at udfordre serviceloftet: Det ville komme navnlig de små virksomheder i kommunen til gode, hvis vi fjernede dækningsafgiften. Det ville komme helt almindelige familier til gode, hvis vi sænkede personskatten. Det ville betyde færre renteudgifter for kommunen, hvis vi betalte mere af på gælden. Men det kræver jo flertal at gennemføre noget af dette.

Hvorfor bør vi debattere disse temaer i næste budgetrunde? Fordi vi har pengene og fordi vi rent faktisk kan lægge disse penge tilbage i borgernes lommer.

arrow Debat: Pengene under puden må ikke bruges
19. februar 2019 kl. 11:50 Opdateret: kl. 11:50