31. marts 2020
Skulle der bo Venstre-vælgere i det almene boligbyggeri, da vil jeg anbefale, at de ved næste års kommunalvalg. flytter deres kryds til et parti, der er lejerne venligere stemt, skriver Arne Lund.
Skulle der bo Venstre-vælgere i det almene boligbyggeri, da vil jeg anbefale, at de ved næste års kommunalvalg. flytter deres kryds til et parti, der er lejerne venligere stemt, skriver Arne Lund.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Har Mie Stattau været i et af de mange almene boligområder?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Har Mie Stattau været i et af de mange almene boligområder?
Debat Fredensborg - 26. februar 2020 kl. 18:47
Af Arne Lund, Langebjergvej 260A, 3050 Humlebæk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Venstres Mia Stattau skjuler i sit indlæg tirsdag den 25. februar ikke, hvad hun og hendes parti mener om os, der bor til leje i det almene boligbyggeri: Vi har ingen interesse i at vedligeholde vore boliger, og vi ser passivt til, at boligområderne forfalder og bliver til socialt belastede områder.

arrow Læs også: Debat: Boligpolitikken lægger op til flere almene boliger

Hvor ved Mie Stattau det fra? Har hun nogensinde været i ét af kommunens de mange almene boligområder? Var det tilfældet, da ville hun have opdaget, at boligområderne er velholdte, og af god kvalitet. Vel kommer der med tiden slitage i det sociale boligbyggeri, men det gør der jo alle steder, også i andels- og ejerboliger.

I »mit« boligområde, Langbjergparken i Humlebæk, er der en bred og varieret beboersammensætning, nok flest lønmodtagere. Nogle af os har boet her i årtier, og har intet ønske om at flytte til en ejerbolig, hvor mange kun kan bo i kraft af skjult »boligstøtte«, skatte- og rentefradrag, håndværkertilskud, og hvad den slags nu hedder.

For tre år siden blev halvdelen af boligerne i Langebjergparken gennemrenoveret. De boliger fremstår i dag som helt nye og af høj kvalitet. Renoveringen skete med støtte fra den Landsbygge-fond, som Venstre forgreb sig på, da man skulle have finansieret den diskriminerende og destruktive ghettopakke. Landsbyggefonden får sine midler fra lejerne, der månedligt indbetaler en fast beløb for at sikre, at der er midler til vedligehold og renovering. Er det ansvarsløst?

I det almenes boligbyggeri bor der næppe mange af Mie Stattaus kernevælgere. De bor vist i eget hus, og fred være med det.

Skulle der bo Venstre-vælgere i det almene boligbyggeri, da vil jeg anbefale, at de ved næste års kommunalvalg. flytter deres kryds til et parti, der er lejerne venligere stemt.