4. august 2020
Det er almindelig kendt, at Fakta ikke går så godt. Inden for de senere år, er flere Fakta-butikker landet over lukket, og kommer Netto til Humlebæk Centret, så er det slut med den lokale Fakta, skriver Arne Lund.
Det er almindelig kendt, at Fakta ikke går så godt. Inden for de senere år, er flere Fakta-butikker landet over lukket, og kommer Netto til Humlebæk Centret, så er det slut med den lokale Fakta, skriver Arne Lund.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Flytning af Netto giver nye problemer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Flytning af Netto giver nye problemer
Debat Fredensborg - 02. januar 2020 kl. 16:14
Af Arne Lund, Langebjergvej 260A, 3050 Humlebæk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En flytning af Netto til Humlebæk Centret - sådan som flere byrådsmedlemmer foreslår - løser nok problemet med den farlige skolevej, og det er bestemt påkrævet, men det skaber også nye problemer.

arrow Læs også: Debat: Sælg Kulturstationen og få Netto væk fra Torpenvej

Rykker Netto til posthusgrunden så bliver Kulturstationen hjemløs, og det vil være katastrofalt for Humlebæk. Kulturstationen er noget af det bedste, der er sket i Humlebæk i mange år. Fortalerne for Nettos flytning skylder derfor at gøre rede for, hvor de så har tænkt sig Kulturstationen skal placeres, og under hvilke former. Mig bekendt findes der ikke andre, ligeså velbeliggende faciliteter i Humlebæk.

Flytter Netto til Humlebæk Centret, vil der være fire supermarkeder her. Det er der ikke kunder til, for så stor er byen heller ikke. Resultatet vil være, at ét af de nuværende supermarkeder må dreje nøglen om.

Det er almindelig kendt, at Fakta ikke går så godt. Inden for de senere år, er flere Fakta-butikker landet over lukket, og kommer Netto til Humlebæk Centret, så er det slut med den lokale Fakta. Resultatet vil være endnu en tom butik, der ikke kan udlejes. Alene butikkens størrelse vil gøre det svært at finde en ny lejer. Som om der ikke allerede er rigeligt med tomme butikker i Humlebæk Centret.

Placeres Netto i Humlebæk Centret da skal Plan-, klima- og miljøudvalget næppe forvente, at der vil blive bygget et (femte) supermarked på den nuværende biblioteksgrund.

De, der foreslår supermarkeder hist og store butikscentre pist, ser helt bort fra, at kundeunderlaget i Fredensborg Kommune er begrænset, at dette naturligvis påvirker detailhandlen, og hvor butikkerne placeres. At flytte eksisterende butikker, eller drømme stort og urealistisk, får ikke flere til at flytte til kommunen. Det gør derimod flere - mindre - butikker i nærheden af hvor folk bor.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?