13. juli 2020
Tænk, at det var en uhyggelig pandemi, der blev afsættet for, at vi fik oplevet, hvad en bedre normering betyder i praksis, skriver to forældre fra Humlebæk.
Tænk, at det var en uhyggelig pandemi, der blev afsættet for, at vi fik oplevet, hvad en bedre normering betyder i praksis, skriver to forældre fra Humlebæk.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Coronakrisen har vist os, hvad gode normeringer gør for børns trivsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Coronakrisen har vist os, hvad gode normeringer gør for børns trivsel
Debat Fredensborg - 23. maj 2020 kl. 21:11
Af Ida Schultz, forperson for områdebestyrelsen i Børnehusene Humlebæk, Birgitta Gomez Nielsen, bestyrelsesmedlem i FOLA (Forældrenes Landsorgani
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Som forældre holdt vi vejret, da Mette Frederiksen meldte ud, at dagtilbuddene skulle åbne som de første efter nedlukningen af Danmark. I Humlebæk er børnehaver og vuggestuer allerede overbelagte - og vi var mange forældre, som var i tvivl om forholdene kunne forenes med et godt børneliv i institutionerne. Måtte pædagogerne trøste og måtte børnene overhovedet lege med hinanden med de nye corona-krav?

Men da institutionerne åbnede, blev alle bekymringerne gjort til skamme. Vi har oplevet at corona-krisen har skabt et institutionsliv med tid, ro, overskud og kvalitet. Børnene kom i mindre børnegrupper med faste voksne hele dagen. De børn der var afsted i institution, oplevede, at fagligheden fik vinger, når den reelle normering pludselig var tæt på 1:6 i børnehaven. Nærhed og pædagogik skabte tryghed, trivsel og udvikling for vores børn. Det lod sig gøre takket være god lokal ledelse, dygtige og arbejdssomme medarbejdere - og så blev vi hjulpet godt på vej af, at ca. 40 procent af de indskrevne børn blev hjemme og altså ikke brugte deres plads i børnehaven eller vuggestuen i perioden.

Effekten har været markant. Børnene har elsket det. De er kommet hjem fyldt op med overskud og gode oplevelser. Aldrig har det været nemmere at aflevere og aldrig har vi som forældre forladt institutionen med så stor grad af tillid og tryghed ifht. at vide, at det ville blive en fantastisk dag for vores børn.

Der er meget, vi gerne vil have fortsætter og særligt den gode normering som giver voksne med tid og overskud til mindre børnegrupper og tid til flere aktiviteter udenfor institutionerne.

Tænk, at det var en uhyggelig pandemi, der blev afsættet for, at vi fik oplevet, hvad en bedre normering betyder i praksis. Genåbningen har vist os forældre, hvorfor kampen for bedre normeringer fortsat er afgørende for vores børns trivsel.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?