19. april 2019
Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Byrådet contra Fredensborg By

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Byrådet contra Fredensborg By
Debat Fredensborg - 01. oktober 2018 kl. 11:09
Af Poul Juul, Kovangen 532. Fredensborg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når man bor i Fredensborg By kan man undre sig over byrådets prioriteringer. I Humlebæk sætter budgetforliget 2,5 millioner kroner af til at bedre parkeringsforhold ved Louisiana. I Fredensborg vil byrådet nedlægge parkeringspladser, så adgangen til vores bys hovedattraktion, Fredensborg Slot, og til vores sognekirke, bliver meget mere besværlig.

arrow Læs også: Video og billeder: 200 borgere gav politikerne gode råd

I Humlebæk har byrådet købt det gamle posthus. I Fredensborg vil kommunen hverken købe posthuset eller inddrage det i byplanlægningen, selv om kommunen ejer jorden omkring posthuset.

I Kokkedal investerer byrådet i Gymnastikkens hus og i Nivå i Generationernes hus til langt over 100 mio. kr. I Fredensborg vil byrådet gennemtvinge et projekt i bymidten, der koster 50 mio. kr., men byrådet har kun de 25 mio. kr. Resten skal tigges hos fonde.

På nabogrunden til posthuset vil kommunen nedrive et bevaringsværdigt Alexandra-house og sælge omliggende grunde for at styrke kommunekassen.

I Fredensborg by vil kommunen bruge penge på at flytte et ishus, som både lokale og turister er meget glade for.

Byrådet nægter at inddrage Netto-Aldi-området i byplanlægningen, men medregner alligevel stedets p-pladser i byens samlede parkeringskapacitet.

Byrådet lukker for adgang til Slottet m.m. via Rosingvej. I stedet henvises 1.500 borgere, der bor i Endrup-området, til at køre gennem de to rundkørsler på A6 og belaste Slotsgade. Byrådspolitikere, der taler for at reducere trafikken på A6 udviser en grim dobbeltmoral. Hvordan kan man bekæmpe modulvogntog og samtidig selv lave planer, der øger trafikken på A6?

Borgernes indvendinger tages ikke alvorligt af byrådet. Et borgermøde med 240 deltagere blev af embedsmændene pakket sammen i et 11 siders notat, der afviser al kritik. Det er en parodi på borgerinddragelse.

Jeg har opfordret de byrådsmedlemmer, der støtter »helhedsplanen« om at forklare os borgere hvorfor. Det har ingen byrådsmedlemmer gjort. Byrødderne vil ikke diskutere med borgerne. I stedet sender man embedsmændene ud i første linje til at tale politik. Men det er et ulige forhold, for embedsmændene hverken kan eller vil tale politik med borgerne.

Planprocessen har kørt siden 2013, og »helhedsplanen« løser ikke Fredensborg By's problemer. Men byrådet er tilsyneladende trætte af sagen. Så nu SKAL Fredensborg By have et hold-kæft-bolche for at retfærdiggøre investeringerne i andre bydele, selv om mange er imod forandringer, der ikke giver os det liv i bymidten, vi alle ønsker. Rigtig ærgerligt. Spild af penge.

arrow Se historiske billeder af omstridt Dronninge-anlæg
08. december 2017 kl. 05:33 Opdateret: kl. 19:31