15. juli 2019
Sidst skal der dog også lyde en ros til Thomas Lykke Pedersen for at forholde sig til undersøgelsen, skriver Poul Skadhede. Foto: Allan Nørregaard
Sidst skal der dog også lyde en ros til Thomas Lykke Pedersen for at forholde sig til undersøgelsen, skriver Poul Skadhede. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Borgmester tager fejl i kritik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Borgmester tager fejl i kritik
Debat Fredensborg - 11. september 2018 kl. 11:56
Af Poul Skadhede, Formand for DI Hovedstaden, koncerndirektør, Valcon A/S
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En erhvervsuddannelse er lige så god som en universitetsuddannelse i DI måling

I torsdagens udgave af Fredensborg Amts Avis hævder Thomas Lykke Pedersen, borgmester i Fredensborg Kommune, at Dansk Industri i deres årlige erhvervsklimaundersøgelse undersøger irrelevante indikatorer.

For eksempelvis kalder han det helt i skoven, at Dansk Industri måler, hvor stor en andel af de unge i kommunen, som vælger at tage en universitetsuddannelse frem for en erhvervsuddannelse.

Det ville borgmesteren helt åbenlyst have ret i, såfremt det faktisk forholdt sig sådan for DI's Lokalt Erhvervsklimaundersøgelse. Det gør det bare ikke.

Faktisk sidestilles erhvervs- og universitetsuddannelserne i undersøgelsen. En færdiguddannet smed eller industritekniker i kommunen giver altså lige så mange 'point' som en færdiguddannet jurist eller ingeniør.

Og med rette.
Et øget fokus på erhvervsuddannelsernes kvalitet og tiltrækningskraft over for de unge er, og har længe været, en mærkesag for Dansk Industri.

Dette underbygges også af, at virksomhederne i hele landet mildt sagt er desperate efter teknisk uddannede. I Nordsjælland, hvor Fredensborg Kommune hører under, er det overvejende faglært arbejdskraft som virksomhederne forgæves må rekruttere efter. Det koster ordrer og vækst for virksomhederne - vækst som kan omsættes til velfærd for selvsamme kommunes borgere.

Sidst skal der dog også lyde en ros til Thomas Lykke Pedersen for at forholde sig til undersøgelsen. Kommunen går frem og erhvervsvenligheden vurderes bedre end sidste år. Men med en plads som nr. 75 er der også plads til nye tiltag - fx inden for information og dialog med kommunen, hvor Fredensborg ligger lavt. Det arbejde bakker vi gerne op om.