4. december 2020
I de fleste tilfælde er »Vild rabt« det en god og naturvenlig ide, men i de tilfælde hvor den »Vilde Rabat« grænser helt op til de private matriklers hække, skaber det problemer, skriver Michael Huusom.
I de fleste tilfælde er »Vild rabt« det en god og naturvenlig ide, men i de tilfælde hvor den »Vilde Rabat« grænser helt op til de private matriklers hække, skaber det problemer, skriver Michael Huusom.
Foto: Finn Broendum
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Vild rabat ... kan også give problemer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Vild rabat ... kan også give problemer
Debat Fredensborg - 05. september 2020 kl. 12:48
Af AF Michael Huusom, medlem af Seniorrådet, Kokkedal

Nej ... det er ikke et godt tilbud du kan opnå i din lokale butik.

Vild rabat er et velmenende projekt, som Fredensborg Kommune og andre kommuner har initieret for blandt andet at fremme insekternes mulighed for "at blomstre".

Alle bil-trafikanter har sikkert set de opsatte skilte ... VILD RABAT ... rundt lange visse veje i kommunen, og lagt mærke til bevoksningen ikke bliver klippet ned / slået med Nordsjællands Park og Vej (NSPV) store græsklippemaskiner.

I de fleste tilfælde er det en god og naturvenlig ide, men i de tilfælde hvor den Vilde Rabat grænser helt op til de private matriklers hække, skaber det problemer.

Der opstår herved flere steder problemer med ejerens adgang (pladsmangel) til at klippe hækken ud mod den vilde rabat.

Normale private græsslåmaskiner kan ikke "nedkæmpe" vild rabat planter. Den vilde rabat vokser op og skygger for / hæmmer væksten i parcelejerens hække. Den vilde rabat vokser ofte ind i og ind under hækkens enkelte planter. Parcelhusejeren kan således kun luge under hækken fra den indvendige side. Grundejerforeningen og naboerne bliver mindre tilfredse med ejerens pleje / udseende af hækken.

Seniorrådet har fået henvendelse fra ældre borgere, som finder dette uheldigt, og de berørte borgere ønsker en løsning på problemet.

Seniorrådet skal hermed anmode / rådgive Kommunen om at behandle emnet og dermed overveje, at Nordsjællands Park & Vej pålægges klipning af den vilde rabat i cirka en meter ud fra private grundejeres hæk.

Man må formode, at det der spares i tid og penge ved ikke at klippe rabatter langs mange veje, må kunne bruges fornuftigt i de få ovennævnte tilfælde.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?