26. juli 2021
"Vores affaldssystem er udarbejdet gennem længere tid og i samarbejde med Fredensborg Forsyning," skriver formanden for boligafdelingen Niverød IV Niels Søndergaard i dette indlæg. Arkivfoto.
"Vores affaldssystem er udarbejdet gennem længere tid og i samarbejde med Fredensborg Forsyning," skriver formanden for boligafdelingen Niverød IV Niels Søndergaard i dette indlæg. Arkivfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Vi skal sortere vores affald i de nedgravede beholdere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Vi skal sortere vores affald i de nedgravede beholdere
Debat Fredensborg - 19. juni 2021 kl. 06:00
Af Niels Søndergaard, formand, Boligafdelingen Niverød IV under Fredensborg Boligselskab

Én af vores beboere her i Niverød IV – Berit Haut – har nu skrevet et antal læserbreve om det affaldssystem, som afdelingsmødet her i Niverød IV vedtog 27. august 2020 med et flertal (54 stemmer mod 17 stemmer).

arrow Læs også: DEBAT: Misfortolkninger og faktuelle fejl står formanden selv for

Opbakningen blev gentaget ved afdelingsmødet 14. juni 2021. De skrevne læserbreve står helt for Berit Hauts personlige mening, og er ikke et udtryk for beboernes almene holdning, og de indeholder en noget fordrejet version af de faktiske forhold.

Vores affaldssystem er udarbejdet gennem længere tid og i samarbejde med Fredensborg Forsyning. Det er ganske korrekt, at der for nogle beboere er længere afstand til vores affaldsøer end de 80 meter, som anbefales af Fredensborg Kommune. Det skyldes, at affaldsregulativet fastsætter en maksimal afstand på 20 meter fra opsamlingssted til renovationsvognene. Vores rækkehuse er bygget meget tæt og med har kun gangstier mellem husene. Dette umuliggør, at vi kan lave et affaldssystem, hvor der ikke er mere end 80 meter mellem hjem og opsamlingssted for alle boliger.

Berit Haut er blevet orienteret fra Kommunen om, at ingen af hendes klagepunkter er berettiget og også, at de anbefalede 80 meter heller ikke overholdes i f.eks. Blåbærhaven, Hvedevænget, Jellerød Have, Nordskrænten, Egeparken i Kokkedal, samt Åtoften, Nivåvænge, Rosenhøj, Langelunden, Poppelhøj og Murertoften i Nivå.

Berit Haut overdriver konsekvent den længste afstand mellem en bolig og affaldsøen, idet denne afstand er målt til 184 meter ± to meter af Fredensborg Forsyning. Vi er mange beboere, som ser frem til affaldsøerne ud fra hensyn til miljøet og hele genbrugstanken – også selv om vi skal bevæge os nogle ekstra meter.

Glæder du dig til, at Tour de France kommer til Danmark i 2022