15. april 2021
Christian de Jonquieres. Arkivfoto.
Christian de Jonquieres. Arkivfoto.
Foto: Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Træfsikkert 'øjemål'

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Træfsikkert 'øjemål'
Debat Fredensborg - 27. marts 2021 kl. 06:02
Af Christian de Jonquières (K) Byrådskandidat Kongevejen 38, Fredensborg

Tak til Tinne Borch Jacobsen (V) for indlægget i Frederiksborg Amts Avis 25. marts under overskriften "Skudt forbi" som svar på mit indlæg af 20. marts.

arrow Læs også: Debat: Venstre og den svære jagt

Da jeg med virkning fra 1. januar 2010 blev valgt ind i byrådet, fik jeg af kommunen foræret 'Den Kommenterede Styrelseslov', bogen 'Kommunal folkestyre - overblik og indblik' samt hæftet 'I demokratiets tjeneste'.

Mener at kunne lægge til grund, at Tinne Borch Jacobsen, som jeg i øvrigt har den allerstørste respekt for som en visionær og markant politiker med kant, ikke har tiltaget sig ledige stunder med henblik på at læse den kommenterede styrelseslov m.v.

Kommunalpolitikere er, således som det er anført i materialet, en del af den udøvende magt.

Når man som kommunalpolitiker optræder i en egenskab, der minder om myndighedsudøvelse, så som ved beslutning om tilladelse til ansøgninger m.v., har man efter min opfattelse en pligt til at lade sagligheden komme i højsædet og altså ikke lade sig styre af politiske særinteresser. Det er det, der er mit egentlige ærinde.

Tinne Borch Jacobsen efterspørger i sit indlæg, og herunder også i sit første indlæg, det mere balancerede beslutningsgrundlag, som byrådet bad om sidste år.

Herom skriver forvaltningen i sin sagsfremstilling:

"I lyset af, at der i 2020 kun har været afholdt to jagter, da de øvrige jagter har været aflyst på grund af corona, og at der ikke har været nedlagt noget vildt, vurderer administrationen at den ønskede analyse bør udskydes til næste år i forventning om, at der til den tid vil være bedre grundlag for at få foretaget analysen."

Det er korrekt, at mindretallet i økonomiudvalget, herunder min partifælle, i medfør af standsningsretten kunne have udfordret beslutningen, men således som jeg er orienteret gennem den konservative gruppe, arbejdes der i stedet for igennem initiativretten med borgmesteren som ankermand at få sagen behandlet i byrådet og her, inden jagtsæsonen starter.

Det synes jeg, er et endnu bedre og et virkelig godt demokratisk initiativ.

Med bemærkningen, at jeg ikke på nogen måde tilhører en jagtlobby eller handler på vegne af en sådan, fastholder jeg træfsikkerheden i mit juridiske øjemål, når jeg har anført, at der ikke er noget, der minder om sagligt belæg for det af økonomiudvalgets flertal meddelte afslag.

arrow DEBAT: Forkert beslutning at udelukke jagt
22. marts 2021 kl. 06:32 Opdateret: kl. 06:30
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?