21. april 2021
"Jagtforeningerne i Fredensborg Kommune fortjener ros og anerkendelse for deres arbejde," skriver Per Frost Henriksen i dette indlæg.
"Jagtforeningerne i Fredensborg Kommune fortjener ros og anerkendelse for deres arbejde," skriver Per Frost Henriksen i dette indlæg.
Foto: Franz@veisig.dk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Tak til jægerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Tak til jægerne
Debat Fredensborg - 01. april 2021 kl. 09:02
Af Per Frost Henriksen (S), byrådsmedlem, gruppeformand

Jagtforeningerne i Fredensborg Kommune fortjener ros og anerkendelse for deres arbejde med vildtpleje, regulering og uddannelse af nyjægere i god jagtskik og -brug.

arrow Læs også: DEBAT: Træfsikkert 'øjemål'

"Der har deltaget i alt 12 ny-jægere fra Asminderød-Grønholt Jagtforening og Jagtforeningen af 14. maj. Jagterne blev ledet med respekt for sikkerhed, jagtetik og godt kammeratskab i et pragtfuldt naturområde," skriver jagtforeningerne i deres afrapportering til Fredensborg Kommune, hvor de helt efter bogen giver oplysninger om jagterne på kommunale jorde.

Endvidere er det dokumenteret, at der ikke blev nedlagt rådyr, men der blev set dyr på alle såter, og ny-jægerne fik en dejlig og lærerig oplevelse. Jagterne blev afholdt over to dage i efteråret. Det er omfanget, vi diskuterer for 2020.

Med i rosen og anerkendelsen af jagtforeningerne skal også, at de blandt andet tager sig af ræv med skab, mink, duer og råger. Fuldstændig frivilligt arbejde. Et gavnligt og nyttigt arbejde, der skal udføres og i Fredensborg Kommune bliver udført af ulønnede jægere, der bruger deres fritid på at hjælpe kommunens borgere.

Med til historien hører også, at man skal have jagttegn, og lovgivningen omkring regulering er ganske omfattende. Derfor har alle, der foretager regulering, gennemgået et særligt reguleringskursus tilrettelagt af Danmarks Jægerforbund. De frivillige jægere er veluddannede og ordentlige mennesker.

Lad os fortsætte den gensidige gode ordning mellem jagtforeningerne og kommunen og holde begge ben på jorden. Det må kunne klares uden involvering af Grundloven og i en ordentlig tone.

Jeg har den dybeste respekt for jægernes frivillige samfundsnyttige arbejde og stemmer for en fortsættelse af samarbejdet, når Borgmester Thomas Lykke Pedersen sætter sagen på byrådets dagsorden.

arrow DEBAT: Skudt forbi
25. marts 2021 kl. 06:48 Opdateret: kl. 06:43
arrow DEBAT: Forkert beslutning at udelukke jagt
22. marts 2021 kl. 06:32 Opdateret: kl. 06:30
Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?