5. marts 2021
Pawel Dobrowolski
Foto: Pawel Dobrowolski
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Stigmatisering er ikke vejen til tryghed og integration

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Stigmatisering er ikke vejen til tryghed og integration
Debat Fredensborg - 22. januar 2021 kl. 15:33
Af Mikael Wendelboe, byrådskandidat (kons), Islandshøjparken 36, 2.tv., 2990 Nivå

Dansk Folkeparti har ved deres spidskandidat et indlæg om utryghed i Islandshøjparken. Jeg kender også alle rygterne, men man er nødt til at se på fakta - hvad der kan bevises - inden man stigmatiserer et område.

arrow Læs også: DEBAT: Social kontrol, bander og Hizb ut-Tahrir skaber utryghed

Desuden er beboerforeningens bestyrelse sammensat efter beboernes ønsker, og jeg mærker ikke, at den fungerer anderledes end andre steder. Bestyrelsen skal desuden overholde både lov og boligselskabets overordnede rammer, hvilket der føres tilsyn med.

Jeg må desuden ifølge Frederiksborg Amts Avis den 21. januar konstatere, at der ikke foregår mere kriminel aktivitet i Islandshøjparken end andre steder end kommunen.

Dette står i skærende kontrast til Politiets aktuelle tryghedsundersøgelse, der taler om stor utryghed her. I lyset af den lave kriminalitet må man da spørge Politiet: Er grundlaget for jeres tryghedsundersøgelse bredt og solidt nok? Og nu kommer der så en nærpolitistation til Nivå, som Konservative foreslår placeret i Islandshøjparken for at bekæmpe udefrakommende kriminalitet. Det sker vel, fordi Politiet, trods lav kriminalitet her, alligevel mener, at der er politiopgaver, der bedst løses med en nærpolitistation på stedet?

Det er også glædeligt, at kommunen netop har besluttet at engagere sig i den boligsociale indsats. Vi skal skaffe lærepladser og arbejdspladser til de unge, så de ikke længere hænger på gadehjørnerne. Lad os vise vores smukke kommune fra de bedste sider, i stedet for at lade følelserne råde. Vi har fået fiberbredbånd, så alle kan blive oplyste, Dannebrogs-vimplen vejrer stadig over Islandshøjparken, og der bliver hvert år sat penge af til en julefest. DF's Morten Koch-sammenligning er ingenlunde urimelig.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?