15. juni 2021
"Jeg bliver trist, når jeg går tur med hunden langs det kæmpe byggeri ved Sølyst Strandpark. Det er et eksempel på hvad vi IKKE skal have mere af i naturen i Fredensborg Kommune," skriver Heidi Boss Nyby i dette indlæg.
"Jeg bliver trist, når jeg går tur med hunden langs det kæmpe byggeri ved Sølyst Strandpark. Det er et eksempel på hvad vi IKKE skal have mere af i naturen i Fredensborg Kommune," skriver Heidi Boss Nyby i dette indlæg.
Foto: Jon Norddahl
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Sølyst Teglværk: Det er nu at der skal holdes ord!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Sølyst Teglværk: Det er nu at der skal holdes ord!
Debat Fredensborg - 03. juni 2021 kl. 06:35
Af Heidi Boss Nyby, Konservativ Byrådskandidat, Fredensborg Kommune, Sølystparken 16, Nivå

Jeg håber, at byens borgerne bliver husket på mandag d. 7. juni når Plan-, Miljø- og Klima Udvalget i Fredensborg Byråd endelig beslutter om det massive byggeri Sølyst Teglværk/ Strandpark skal være endnu mere massivt. Jeg bliver trist, når jeg går tur med hunden langs det kæmpe byggeri ved Sølyst Strandpark. Det er et eksempel på hvad vi IKKE skal have mere af i naturen i Fredensborg Kommune.

Byggeriet har allerede overtaget det smukke naturområde Strandengene, og allerede reduceret det til tæt pakkede boligblokke og parkeringspladser. Men af agendaen for mødet d. 7. juni tyder det desværre på, at anbefalingen bliver, at Bygherre får lov til at bygge videre fordi "Bebyggelsens cirkulære form er et arkitektonisk greb, der vil blive kompromitteret". Dvs. at arkitektens oprindelige tanker prioriteres højere end de mange høringssvar fra engagerede borgere.

I mødets agenda anbefales bl.a. også, at Bygherre får lov til at bygge den 1.5 meter høje murstens mur langs byens offentlige sti langs Strandengene til byens offentlige strand, selvom der også har været et hav af indsigelser mod den.

Men er det ikke nu at vi skal lære af det massive byggeri v Sølyst Strandpark? Er det ikke nu at vi skal gøre en indsats for at rette op på det? Byggeriet er et eksempel på hvad vi IKKE skal have mere af i naturen i Fredensborg Kommune.

Væk er det grønne, og udsigt til vandet og havnen. Det særlige ved vores kommune er vores fantastiske natur, og borgernes direkte adgang og udsyn til den smukke natur. Projekter som dette må ikke ske igen. Og når Plan-, Miljø- og Klima Udvalget mødes d. 7. juni er der en oplagt mulighed for at gøre en forskel allerede nu.

Det her er et byggeprojekt som er endt langt fra målet. For historien bag byggeriet er, at helt tilbage i juni 2006 vedtog daværende Karlebo Byråd Lokalplan nr. 50 for Sølyst Teglværk. Intentionen bag lokalplanen var at erstatte de nedslidte bygninger fra Sølyst Teglværk med et nyt boligområde, som skulle falde naturligt ind i den omkringliggende natur!

Det mål er ikke nået overhovedet. Så lad os håbe, at alle de politikere der på sociale medier har tilkendegivet deres modstand mod projektet, også husker den modstand - og endnu vigtigere husker på byens borgere og deres indsigelser, når Plan-, Miljø- og Klima Udvalget mødes d. 7. juni.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?