20. januar 2021
"Et busstoppested ved Skovgården er nødvendigt ... nu," skriver Michael Huusom i dette indlæg. Arkivfoto.
"Et busstoppested ved Skovgården er nødvendigt ... nu," skriver Michael Huusom i dette indlæg. Arkivfoto.
Foto: Finn Broendum
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Seniorrådet ønsker busstoppested ved Skovgården

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Seniorrådet ønsker busstoppested ved Skovgården
Debat Fredensborg - 12. januar 2021 kl. 06:52
Af Michael Huusom, medlem af Seniorrådet

Det er stadfæstet ved lov, at Seniorrådet skal rådgive Byrådet og forvaltningen i kommunen om emner af betydning for ældre borgere. Vores målgruppe er specielt aldersgruppen 60 år og ældre. Vi kalder dem 60+ borgere. I Fredensborg Kommune er der cirka 41.000 indbyggere - heraf er cirka 12.000 såkaldte 60+ borgere.

arrow Læs også: Fire plejecentre er nu ramt af pandemien

På opfordring blev Seniorrådet på vores web-møde den 6. januar enige om at udforme et læserbrev emnet angående 'transport til og fra Skovgården'. Vi har igen og igen "rådgivet"/informeret vores bekymringer over for kommunens trafikkyndige. Kommunen "nikker" men reel aktion mangler. Nu prøver vi så med et læserbrev.

Forestil dig en ældre gangbesværet person, hvis eneste indtægt er folkepensionen. Denne borger har et ærinde på Skovgården, Boserupvej 601, Humlebæk. Vedkommende har ikke eget køretøj/mulighed og er ikke berettiget (visiteret) til transporttilskud fra kommunen, men må benytte offentlig kollektiv transport (bus, tog, flext-rafik/tur, taxa). Billigste transport er bus og tog, men brug af disse kræver desværre en del "fodgængeraktivitet". Seniorrådet skønner, at der årligt nok er/bliver cirka 300 besøgende til Skovgårdens rehabilitering, genoptræning, lægekonsultationer m.v., som må benytte offentlig transport. Hertil kommer besøg af pårørende til Skovgårdens Plejecenter.

På hjemmesiden DOT (Din Offentlige Transport) kan man taste egen adresse (f.eks. Havrevænget i Kokkedal) og destinationen Skovgården, Boserupvej 601 som start og slut ved transportmuligheder (bus og tog). Følgende transporttider (minutter) hver vej og antal fodgængermeter dukkede op med antal skift.

Første forslag er på 45 minutter hver vej, i alt 4.200 meter og ingen skift. Andet forslag er på 54 minutter hver vej, i alt 4.800 meter og et skift. Tredje forslag er på 56 minutter hver vej, i alt 1.800 meter og to skift.

Man kan evt. selv prøve at få DOT hjemmesiden til at beregne tilsvarende tider og antal meter, som skal tilbagelægges i forhold til egen hjemmeadresse. Det er helt klart den sidste distance fra stoppested på Teglgårdsvej til Skovgården, som er afgørende - minimum 1.700 meter i alt. Et busstoppested ved Skovgården er nødvendigt ... nu.

arrow 51-årig lå til genoptræning: Ved nytårstiden kom smitten
14. januar 2021 kl. 06:36 Opdateret: kl. 16:20
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?