5. marts 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Selvfølgelig skal der en bus til plejecenter Skovgården

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Selvfølgelig skal der en bus til plejecenter Skovgården
Debat Fredensborg - 22. januar 2021 kl. 15:30
Af Carsten Nielsen (S), Medlem af Infrastruktur- og teknikudvalget

Udfordringen har været, at Infrastruktur- og Teknikudvalget (ITU) kun har haft »hyldevarer« at vælge imellem, og det har ITU ikke været tilfreds med. Beklageligvis har der ikke været udstillet den store opfindsomhed til at løse opgaven. Det er selvfølgelig ikke en løsning at ekspropriere fremmed mands grund, for at tvinge en buslomme igennem således at bus 370 kan svinge fra Teglgårdsvej til Skovgården.

arrow Læs også: Kritik: Politikerne mangler forståelse for ældres hverdag og økonomi

Jeg har hele tiden ment, at borgere med ærinde til Skovgården, samt de mange beboere +60, der bor på Boserupvej, skal have deres egen busbetjening. Hvordan skal det så gennemføres?

Hvis der er penge nok, er det jo bare at bede Movia om at køre den ekstra tur på Boserupvej og etablere en vendeplads foran P-pladsen på Skovgården. (i stil med den der findes for enden af Teglgårdsvej). Så får Boserupvej sit eget busstoppested og Skovgården ligeså, og med de kloge trafikmennesker der er hos Movia, er jeg overbevist om at køreplanen også kan hænge sammen.

Hvis der ikke er penge nok, ja så må man jo spare. Man kan f.eks. tage den ekstratur som bus 370 kører på Teglgårdsvej hver gang, og parallelforskyde denne ene tur til Boserupvej. Problem løst.

I anden sammenhæng er vi i gang med at planere en bedre trafikløsning for udkørsel fra Boserupvej til Fredensborgvej, i øvrigt samme tanke for Langebjergvej. Hvis den proces speedes lidt op, passer det som fod i hose for bus omlægningen som beskrevet ovenfor.

Under alle omstændigheder skal Movia med »ind over« denne udfordring, og jeg håber at de vil arbejde sammen med rådhusets administration for en god og kreativ løsning, hurtigst muligt. Vi kan ikke acceptere at gældende regel om maksimum antal meter til et busstoppested, overholdes - når det i virkeligheden handler om at patienter og borgere med skavanker, skal til Skovgårdens lægecenter eller rehabilitering.

Byrådet er bagud på point, og det skal indhentes, NU.

arrow Borgmester vil have busløsning, men hvilken?
21. januar 2021 kl. 19:29 Opdateret: kl. 17:39
Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?