17. oktober 2021
Jeg synes ikke, det er nok at ansætte flere sosu'er. Vi skal også se på arbejdsmåden, da der kan frigives resurser og mindske arbejdspresset, uden det går udover kernevelfærden, skriver Mikkel Hartwich.
Jeg synes ikke, det er nok at ansætte flere sosu'er. Vi skal også se på arbejdsmåden, da der kan frigives resurser og mindske arbejdspresset, uden det går udover kernevelfærden, skriver Mikkel Hartwich.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Se på dobbeltkørsler i hjemmeplejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Se på dobbeltkørsler i hjemmeplejen
Debat Fredensborg - 28. september 2021 kl. 18:01
Af Mikkel Hartwich (K), Byrådskandidat, Baunebjergvej 528, Humlebæk

SF havde søndag den 26. september et læserbrev i FAA, der handlede om, hvordan vi får flere sosu'er i ældreplejen. Svaret er ikke enkelt, personligt synes jeg, de beskrevne forslag er fornuftige.

Jeg synes ikke, det er nok at ansætte flere sosu'er. Vi skal også se på arbejdsmåden, da der kan frigives resurser og mindske arbejdspresset, uden det går udover kernevelfærden.

Det er galimatias, at der kommer hjælp til støttestrømper klokken 08.00 af en hjælper/assistent og klokken 9.30 kommer en sygeplejerske, der hjælper med sårpleje, som også kan give støttestrømper på, dvs. to personer kører til samme borger og bruger måske, lavt sat, fem minutter hver på kørsel og fem minutter hver på borgeren og det halve i weekenden til samme opgave.

Hvis det kun var sådan hos én borger, var det jo ikke så galt, men det ved jeg, det ikke er, så lad os igen sætte baren lavt og sige, at det måske sker hos 10 borgere dagligt.

Det er 5 timer ugentligt. 260 timer årligt. Eller 7,42 fultidsuger (35 timer som er normen for fuldtid i hjemmeplejen).

Den ældre er nødsaget til, at blive i sit hjem længere tid end nødvendigt i de dage, og det er ikke værdighed for borgeren.

For vi skal alle have et værdigt liv hele livet.

Rejser du til udlandet i år?