28. september 2021
Sti langs Esrum Sø tegnet som punkteret linje på topografisk kort fra 2018 fra SDFE (Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering). Tag med tilbage til 1981 i næste billede.
gallery icon

Se billedserie

Sti langs Esrum Sø tegnet som punkteret linje på topografisk kort fra 2018 fra SDFE (Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering). Tag med tilbage til 1981 i næste billede.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Se fem billeder af stien, der forsvandt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Se fem billeder af stien, der forsvandt
Opdateret 20. maj 2021 kl. 11:20
Debat Fredensborg - 20. maj 2021 kl. 11:17
Af Sune Hybert, Byrådskandidat for SF, Bent Fischer-Nielsen, Byrådskandidat for SF, Hanne Berg (SF), Byrådsmedlem

Vi er blevet voldsomst kritiseret af bl.a. Ulla Hardy-Hansen (C) og andre fremtrædende medlemmer af byrådet for at viderebringe Danmarks Naturfrednings kort af Esrum Sø med 1200 m eksisterende sti, som ikke eksisterer.

arrow Læs også: DEBAT: SF er igen på galt spor!

Vi viderebragte kortet med DN´s og Hillerøds Kommunes forslag til sti, for at borgerne på et overskueligt kort kunne se, præcis hvor hele stien rundt om Esrum Sø skulle gå. Det er vigtigt for debatten om stien at vide, at gangstien ikke bare følger søbredden hele vejen rundt, men flere steder er trukket tilbage fra søbredden af hensyn til lodsejerne og fuglelivet.

Vi har nøje gransket kort og luftfotos og fundet frem til følgende om de 1200 m af stien:

- 1980: Stien er indtegnet på det officielle topografiske kort

- 1990: Stien er at se på luftfotos

- 2007: Stien er at se på luftfotos

- 2012: Stien langs søen er indtegnet på det topografiske kort fra SDFE (Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering) som en punkteret linje.

- 2017: Stien ses tydeligt på Ortofoto fra SDFE.

- 1. marts 2019: Stien er indtegnet som eksisterende i »Fredningsforslag fra Danmarks Naturfredningsforening og Hillerød Kommune« på baggrund af topografisk kort fra SDFE.

- I dag fremgår stien stadig af de officielle kort fra SDFE.

Efter kort og luftfotos har stien eksisteret 1980-2007, på topografisk kort i 2012, på luftfoto fra 2017 og som punkteret linje langs søen på det seneste topografiske kort fra 2018 (vist her). Så stien har eksisteret i mange år, men har de senere år levet en omskiftelig tilværelse og er i dag tilsyneladende pløjet op.

Vi retter selvfølgelig vores gengivelse af DNs kort op, så det afspejler de aktuelle forhold, der er i dag. Se i billedserien fem gamle billeder af stien, der forsvandt.

Stemmer du til kommunalvalget i år?