12. maj 2021
"Debatten om en eventuel sti tæt på bredden ved  nordenden af Esrum sø har efterhånden strakt sig over mange år og bølgerne har før gået højt," skriver Ulla Hardy-Hardy Hansen i dette indlæg. Arkivfoto.
"Debatten om en eventuel sti tæt på bredden ved nordenden af Esrum sø har efterhånden strakt sig over mange år og bølgerne har før gået højt," skriver Ulla Hardy-Hardy Hansen i dette indlæg. Arkivfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: SF´s heppekor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: SF´s heppekor
Debat Fredensborg - 22. april 2021 kl. 06:55
Af Ulla Hardy-Hansen, Konservativ

Ja, det er bestemt ikke alle møder blandt mennesker, der resulterer i, at "sød musik" opstår!

Debatten om en eventuel sti tæt på bredden ved nordenden af Esrum sø har efterhånden strakt sig over mange år og bølgerne har før gået højt. Ikke underligt, hvis man erkender de mange konflikter, der knytter sig til projektet.

Fra konservativ side har vi fra starten været modstander af stien. Den er unødvendig for en oplevelse af søen, der vel for over 75% vedkommende allerede er offentlig tilgængelig til bredden. Stien vil efter vores og de fleste berørte lodsejeres opfattelse få en meget forstyrrende indflydelse på naturen og samtidig være et provokerende, unødvendigt angreb på den private ejendomsret med de gener, dét naturligt medfører.

Danmarks Naturfredningsforening har den diametralt modsatte opfattelse, som SF har lagt sig kritikløst og ansvarsfraskrivende i slipstrømmen af.

For mig er det f.eks. ubegribeligt, at SF uden videre accepterer og videreformidler eksistensen af et stiforløb på 1500m fra Søparken til Kobæk vig. Ejeren kender ikke til stien, og den er ikke registreret på noget kort ... når man ser bort fra DN´s nytegnede.

Jeg har altid haft tilknytning og dermed et rimelig godt kendskab til området uden at være konfronteret med et stiforløb dér...... og jeg er heller ikke stødt på andre lokale, der kender til det. Alle dyrerige naturområder er præget af dyreveksler, ligesom dyrkning af marker efterlader traktorspor til intern bevægelse i området. Ingen af disse fænomener kan lever op til benævnelsen "eksisterende sti" .... og dermed til at indgå i fredningsforslagets allerede eksisterende stiforløb. Jeg tillader mig derfor stadig - og indtil andet er bevist - at betragte den del af projektet som manipulation, fantasi.... rent hjernespind.

Sammenfattende forekommer det mig, at DN - og dermed SF - jonglerer med 2 uforenelige størrelser- Menneskelige aktiviteter i ukontrollable udgaver contra naturlig natur. Projektet lever afgjort ikke op til et af DN`s mange slogans "Beskyttelse før Benyttelse". Ligesom stien bestemt heller ikke er forenelig med det konservative mantra "Forandre for at bevare"...... Søstien her bevarer bestemt ikke den rimelig urørte natur ved Esrum sø.

Men SF hepper blot begejstret videre.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?