21. oktober 2021
SF står fast - et storcenter i udkanten af Kokkedal er ikke en god idé! Hverken for vores eksisterende bymidter eller for vores klima, skriver Hanne Berg (SF) og Sune Hybert (SF) i dette indlæg.
SF står fast - et storcenter i udkanten af Kokkedal er ikke en god idé! Hverken for vores eksisterende bymidter eller for vores klima, skriver Hanne Berg (SF) og Sune Hybert (SF) i dette indlæg.
Foto: Skitse af Format-projektet
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: SF står fast - et storcenter i udkanten af Kokkedal er ikke en god ide

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: SF står fast - et storcenter i udkanten af Kokkedal er ikke en god ide
Debat Fredensborg - 20. september 2021 kl. 12:25
Af Hanne Berg (SF), Byrådsmedlem og Sune Hybert (SF), Byrådskandidat

Et storcenter i udkanten af Kokkedal er stadig ikke en god idé.

arrow Læs også: Bag om erhvervslivets uenighed: Sådan blev rødt lys til grønt for megacenter

Man kan på sn.dk den 18. september læse, at der pludselig er enighed i Erhvervsrådet for FORMAT. Det der er ændret, er at man har reduceret antallet af de små butikker fra 10 til 8 butikker. To butikker færre og så er alt fryd og gammen i Erhvervsrådet?

Lars Simonsen (B) udtaler: »Man fik en grundig redegørelse af, hvad det er for en type butikker der kommer i det nye center«, men det er naivt at tro, at I kan bestemme, hvilke butikker der kan leje sig ind. Det bestemmer kun udlejer!

Af hensyn til bæredygtighed skal vi hellere revitalisere handlen i de 4 eksisterende bymidter, og ikke understøtte en udvikling hvor handelscentre placeres uden for byen ved motorvejsafkørsler. Handel i vores eksisterende bymidter kræver ikke en bil, men kan klares til fods eller på cykel.

Klimaregnskabet falder ikke ud til FORMAT's fordel, heller ikke selvom vi måske skal køre lidt kortere. SF vil kræve en klimamærkning af den ny bymidte inden der træffes beslutning.

SF står fast - et storcenter i udkanten af Kokkedal er ikke en god idé! Hverken for vores eksisterende bymidter eller for vores klima.

arrow Efter stribe af protester: Nu støtter de alle et kommende storcenter
18. september 2021 kl. 05:56 Opdateret: kl. 11:54
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?