17. oktober 2021
Virkeligheden efter endt uddannelse som ansat i ældreplejen, svarer desværre i alt for mange tilfælde ikke til ønsket om et godt arbejdsliv, skriver Charlotte Poulsen.
Virkeligheden efter endt uddannelse som ansat i ældreplejen, svarer desværre i alt for mange tilfælde ikke til ønsket om et godt arbejdsliv, skriver Charlotte Poulsen.
Foto: Lars Skov/Fotograf Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Nøgle til flere SOSU-uddannede i ældreplejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Nøgle til flere SOSU-uddannede i ældreplejen
Debat Fredensborg - 28. september 2021 kl. 11:44
Af Charlotte Poulsen, Kandidat til seniorrådet i Fredensborg Kommune, Kildegården Vejenbrødvej 50, Kokkedal

Inspireret af Hanne Berg og Bent Fischer-Nielsen's indlæg i Frederiksborg Amts Avis den 24. september under overskriften »Hvordan får vi flere SOSU'er i ældreplejen?«, vil jeg gerne bidrage med mine erfaringer som mangeårig leder af Social- og sundhedsskolen i Hillerød.

Der er siden 1991 blevet uddannet rigtig mange dygtige og engagerede kvinder og mænd i de uddannelser. Virkeligheden efter endt uddannelse som ansat i ældreplejen, svarer desværre i alt for mange tilfælde ikke til ønsket om et godt arbejdsliv.

Et nødvendigt tiltag for at give SOSU'erne lyst og mulighed for at blive aktive i ældreplejen er simpelthen at satse på medarbejderpleje, mulighed for fuldtidsansættelse og fortsat dygtiggørelse. Arbejdsmiljøet i ældresektoren er et must, hvis de ansatte skal trives - det vil samtidig være til glæde for såvel de ældre som for hele samfundet.

Rejser du til udlandet i år?