1. december 2020
"Jeg kommer ike til at stemme for lokalplanforslaget, som det foreligger nu," skriver Carsten Bo Nielsen i dette indlæg.
"Jeg kommer ike til at stemme for lokalplanforslaget, som det foreligger nu," skriver Carsten Bo Nielsen i dette indlæg.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Nej tak til betonklods

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Nej tak til betonklods
Debat Fredensborg - 16. november 2020 kl. 06:47
Af Carsten Bo Nielsen, byrådsmedlem (V), medlem af Plan-, Miljø og Klimaudvalget samt Fritids- og Idrætsudvalget

Amtsavisen omtalte i en artikel fredag den 13. november Slots- og Kulturstyrelsens høringssvar vedr. lokalplanforslaget om Ulriksdal. Høringssvaret har bestyrket mig i min modstand mod, at der lægges en 3 etages "betonklods" lige ud til Marmillods rundkørsel.

Kommuneplanen bestemmer nogle overordnede regler, som lokalplaner skal overholde. Den gældende kommuneplan bestemmer bl.a.:

"At bebyggelsens formsprog og facadeudtryk tilpasses omgivelserne mod rundkørslen i nord."

Omgivelserne mod rundkørslen i nord er ikke Lunden eller tankstationen med derimod den fredede gamle Birkedommergård "Terrasserne", som ligger lige overfor. Birkedommergården er i senklassicistisk palæstil med 1 etage i enderne og 2 etager i midten. Det mest markante ved Birkedommergårdens formsprog er taget med høj rejsning. Det mest markante ved facadeudtrykket er den varierede facadehøjde. En treetagers betonklods med (reelt) fladt tag har et helt andet formsprog og facadeudtryk end Birkedommergården har. Jeg mener derfor ikke, at bebyggelsens formsprog og facadeudtryk er tilpasset omgivelserne mod rundkørslen i nord, hvilket den gældende kommuneplan kræver.

Det har nogle år været moderne i kommuner at vedtage politikker. Byrådet vedtog før sommerferien en arkitekturpolitik. Af den fremgår:

"Arkitektonisk kvalitet skaber oplevelser. Vi vil arbejde for, at arkitekturen - både i byerne og på landet - bidrager til sine omgivelser med høj oplevelsesmæssig kvalitet. I planlægningen stiller vi krav til bevaring af stedets særlige kvaliteter, til samspillet mellem ny bebyggelse og de omgivelser, der bygges i, samt til bæredygtighed."

Efter min mening lever det foreslåede byggeri ikke op til at bidrage til sine omgivelser med høj oplevelsesmæssig kvalitet, og jeg mener ikke, at det sikrer et godt samspil mellem omgivelserne og den nye bebyggelse. Det er ikke nok, at forvaltningen udarbejder politikker, som bliver vedtaget af byrådet. Hvis de fine papirer skal have nogen som helst betydning, skal vi som byråd føre kommunens politikker ud i livet.

Jeg kommer derfor ikke til at stemme for lokalplanforslaget, som det foreligger nu. Jeg vil gerne støtte, at der bygges seniorboliger på grunden, men de skal arkitektonisk tilpasses omgivelserne. 2 etager + udnyttet tagetage under en høj rejsning eller et mansardtag eller københavnertag vil passe meget bedre på stedet.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?