29. juli 2021
Borgersammenslutningen FællesVærket er bekymret for  juletræstændingens, fastelavnens, halloweenens, fællesspisningens, veteranbilstræffenes og andre aktiviteters fremtid i Nivås bymidte.
Borgersammenslutningen FællesVærket er bekymret for juletræstændingens, fastelavnens, halloweenens, fællesspisningens, veteranbilstræffenes og andre aktiviteters fremtid i Nivås bymidte.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Lad os holde gryden i kog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Lad os holde gryden i kog

Af Martin Ullerup og Karoline Grundsøe De la Motte, FællesVærket Nivå:

Debat Fredensborg - 15. juli 2021 kl. 05:30
arrow Læs også: Efter voldsom kritik: Nu er der svar fra KFI

KFI har både til avisen og byrådet forklaret sig efter den seneste kritik. Det er jo dejligt, at KFI begynder at kommunikere, så vi får en fornemmelse af, hvad der sker. Fra FællesVærkets side har vi i årevis haft et tæt samarbejde med de lokale butikker og især Henrik Sidney som formand for centerforeningen.

Derfor reagerer vi naturligvis stærkt, når butiksejerne ikke føler, de bliver ordentlig behandlet, og når det ikke lykkes KFI at bibeholde dem i det kommende center. Den del er vi fortsat meget kritiske overfor og håber, det lykkes at finde en løsning.

Vi er som borgergruppe dedikeret til at skabe liv og aktiviteter i centret. KFI efterlyser fakta, og fakta er, at vi står med et center, som muligvis snart har færre butikker og ingen centerforening.

Det betyder konkret, at juletræstænding, fastelavn, halloween, fællesspisning, veteranbilstræf og alle de andre aktiviteter i bymidten er alvorlig truet.

Derfor har vi sendt brev til både KFI og Fredensborg Kommune, hvor vi foreslår, at FællesVærket og andre foreninger kan overtage den tidligere Fakta som midlertidig ramme for aktiviteter og liv i bymidten.

Lokalet er allerede blevet tilbudt af KFI, som rammen om testcenter, men antallet og behovet for testcentre er på vej væk.

Behovet for, at der stadig er liv i bymidten før, under og efter nedrivnings- og byggefase er tværtimod steget.

KFI skriver på deres hjemmeside, at de støtter lokale foreninger og siger, at de vil borgerne i Nivå det bedste. Derfor har vi også bedt om økonomisk støtte til de aktiviteter, som tidligere blev varetaget af centerforeningen.

Fredensborg Kommune har tidligere trukket deres støtte til centerforeningen, så derfor har vi også bedt om byrådets hjælp til at holde gryden i kog, mens vi i Nivå venter.

Vi håber, både KFI og kommune vil sætte handling bag de mange gode hensigter.

arrow DEBAT: Uheldigt bekendtskab
08. juni 2021 kl. 06:35 Opdateret: kl. 06:30
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?