11. april 2021
"De scenarier for udviklingen af Humlebæk bymidte, som byrådet har fået præsenteret, har alle et underskud på ca. 20 mio. kr. +/- alt efter valg af scenarie," skriver Thomas von Jessen (K) i dette indlæg.
"De scenarier for udviklingen af Humlebæk bymidte, som byrådet har fået præsenteret, har alle et underskud på ca. 20 mio. kr. +/- alt efter valg af scenarie," skriver Thomas von Jessen (K) i dette indlæg.
Foto: Peter Mailand
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Konservative ønsker økonomisk ansvarlighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Konservative ønsker økonomisk ansvarlighed
Debat Fredensborg - 30. marts 2021 kl. 07:15
Af Thomas von Jessen Gruppeformand (K) Solvænget 1, Nivå

Det er så nemt at være folkesocialist i Humlebæk: Lovning på et ny kulturhus med bibliotek, møder, kor, sang, musik, teater, foredrag, debat og meget andet. Huuh, hej, hvor det går!

På den anden side siger Socialistisk Folkeparti - og Venstre: "Max 3 etager".

Dermed udelukker de jo muligheden for salg af attraktive lejligheder oven på kulturhuset til at betale for alt det gode, som ønskes nede på jorden i de første etager og mellem husene.

De scenarier for udviklingen af Humlebæk bymidte, som byrådet har fået præsenteret, har alle et underskud på ca. 20 mio. kr. +/- alt efter valg af scenarie.

For nu at citere en tidligere kendt Venstre-finansminister, der tilmed havde teksten på bordet foran sig i sin ministertid: "Hvor skal pengene komme fra?"

Hvordan skal vi få borgere i alle andre bysamfund og landområderne til at gå med til at bruge så mange penge i Humlebæk Bymidte på et bycentrum, der allerede fungerer glimrende, når der er andre steder i kommunen, der fortjener væsentligt mere opmærksomhed?

Socialistisk Folkepartis visioner er lige nu underfinansierede. SF bør anvise, hvor pengene til alle de gode projekter skal komme fra?

Margaret Thatcher sagde det engang meget rammende: "problemet med socialisme er, at de meget hurtigt løber tør for andre menneskers penge".

Vi er en kommune, og hvis alle i hele kommunen skal bakke op om at realisere visionerne for Humlebæk Bymidte, skal vi finde indtægter for det meste af de underskud, der lige nu ligger i visionsplanerne.

Vi skal i første omgang have rigtig god tid til at diskutere: Hvad ønsker vi, at der skal være i Humlebæk Bymidte?

Og her mener Konservative: En bruttoliste. Med den brede pensel. Alle ønsker og ideer på bordet.

På den liste har vi allerede SFs ønsker, som formentlig ingen er uenige i. Så skal vi derefter finde finansieringen, og dermed også have en prioriteret liste. Hvad er "need" to have, og hvad er "nice" to have? Hvad har vi råd til? Hvordan kan vi tilføre projektet de penge, der mangler?

Inden vi kan gå i gang, skal der så findes et flertal, og dermed opbakning fra hele kommunen. Ting tager tid, men lad os så komme i gang!

Regeringen overvejer mulighed for bilfrie søndage. Er det en god idé?