26. februar 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Kommunens store projekter er på rette spor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Kommunens store projekter er på rette spor
Debat Fredensborg - 23. februar 2021 kl. 17:16
Af Lars Simonsen, Radikale Venstre, formand for Plan-, Miljø- og Klimaudvalget

I Fredensborg Kommune har byrådet med afsæt i en historisk stærk økonomi vedtaget en lang række udviklings- og anlægsprojekter, som skal realiseres de kommende år. Mange af projekterne er yderst komplicerede og kræver lang tids forberedelse og koordinering med alle involverede interessenter - med respekt for lovgivning, økonomi og behørig borgerinddragelse. De processer tager ganske enkelt lang tid. Derfor kan det - indrømmet - måske nogle gange se ud som om, at kommunen bevæger sig i slowmotion og ikke får noget fra hånden. Men jeg kan garantere, at det ikke er tilfældet.

Lad mig give et par eksempler:
For Nivå Bymidte har vi vedtaget en helhedsplan, og i november offentliggjorde vi lokalplanen for første etape, der giver centerets ejer mulighed for at opføre nye moderne dagligvarebutikker. Det er nu op til de private investorer at tage fat, og vi ser frem til dialogen med dem om deres byggesag, som de dog ikke har søgt om endnu.

I Humlebæk Bymidte er vi i gang med en helhedsplan for bymidten. Covid-19 har desværre begrænset vores muligheder for at mødes med borgerne. Vi har i stedet gennemført en række digitale events, hvor borgere og brugere kunne bidrage til vores arbejde med planen. Jeg håber fortsat, at vi kan afholde et større borgermøde til sommer om planen.

Ejerne af Cirkelhuset i Kokkedal er langt i deres arbejde med projektet og der arbejdes på at få et lokalplanforslag klar til høring. Projekt indeholder bl.a. udvalgsvarebutikker og boliger samt nye bygninger til NGG.

I Karlebo begyndte arbejdet med ny lokalplan i slutningen af 2020. Det sker i dialog med landsbylauget, der blev stiftet efter borgermøderne i 2019. Her håber jeg også på et snarligt borgermøde om de fremtidige ønsker og muligheder.

Udover disse projekter og planer er der en række andre, som nu kører i regi af andre fagudvalg i byrådet. Det gælder fx Generationernes Hus i Nivå, den nye plan for Nivå Havn og Strandpark, byggeriet af Gymnastikkens Hus samt realiseringen af kommunens suverænt største udviklingsprojekt Fremtidens Folkeskole i Fredensborg Kommune.

Så ja, der sker så sandelig noget i Fredensborg Kommune, men Ting Tar Tid - som Piet Hein skrev i et af sine Gruk.

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?