15. juni 2021
"Vi ser i de seneste mange lokalplaner absolut INGEN krav eller retningslinjer, der understøtter alternativ energi eller begrænser klimapåvirkningen fra de omhandlede byggerier i mærkbart omfang," skriver Agenda 21 Foreningen i dette indlæg.
"Vi ser i de seneste mange lokalplaner absolut INGEN krav eller retningslinjer, der understøtter alternativ energi eller begrænser klimapåvirkningen fra de omhandlede byggerier i mærkbart omfang," skriver Agenda 21 Foreningen i dette indlæg.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Hvorfor?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Hvorfor?
Debat Fredensborg - 14. oktober 2020 kl. 07:00
Af Agenda 21 Foreningen for Fredensborg Kommune - på foreningens vegne, Finn Langgaard

Vi bor i en kommune, hvor politikerne ofte understreger, at klima-indsatsen er meget vigtig og ligger Byrådets medlemmer stærkt på sinde.

Nu har man så fremlagt forslag til en lokalplan, hvor det er bestemt, at husene skal have tage med énsidigt fald mod nord.

Det betyder i praksis, at det ikke i denne bebyggelses levetid bliver muligt at etablere solenergi og dermed begrænse bygningernes forbrug af 'importeret' varme og el.

Vi ved jo, at det bliver endog meget vanskeligt at efterleve kravene om nedsat CO2 udledning i hhv. 2030 og 2050, så hvorfor bruger man ikke en ny lokalplan til at skabe muligheder for at nedsætte CO2 udslippet?

I stedet forhindrer man med lokalplanens bestemmelser en fremtidig indsats for at begrænse klima-belastningen i denne bebyggelse.Hvilken forskel vil det gøre at ændre kravet til taghældning, så tagene i stedet har ensidigt fald mod syd?

Det ville give en oplagt mulighed for at opsætte solfangere og solceller allerede ved opførelsen - og ellers hvis det en dag bliver direkte nødvendigt.

Plan, miljø og klimaudvalget skylder os at svare på dette spørgsmål. Så vi spørger igen: Hvorfor tager udvalget denne beslutning?

Udvalget bedes altså redegøre for dets prioritering af vigtigheden af klimaindsatsen.

Og for hvordan udvalget har tænkt sig fremover at skabe muligheder for at gøre noget ved klimaspørgsmålet?

Vi ser i de seneste mange lokalplaner absolut INGEN krav eller retningslinjer, der understøtter alternativ energi eller begrænser klimapåvirkningen fra de omhandlede byggerier i mærkbart omfang.

Fastholder udvalget den nordvendte taghældning, signalerer det klart, at klimaproblemerne prioriteres meget lavt og altså ikke tages alvorligt.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?