15. maj 2021
Grethe Troensegaard. Foto: Kenn Thomsen
Grethe Troensegaard. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Humlebæk har brug for bibliotek og seniorboliger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Humlebæk har brug for bibliotek og seniorboliger

Af Grethe Troensegaard, Frederikkevej 6, 3050 Humlebæk:

Debat Fredensborg - 16. april 2021 kl. 15:00
arrow Læs også: DEBAT: Konservative ønsker økonomisk ansvarlighed

Når man læser 'manifesterne' fra blandt andet SF, er der ingen grænser for, hvad der skal blive plads til i det nye - lad os kalde det - kulturhus, der skal bygges på Posthusgrunden. Lad mig nævne i flæng: bibliotek, teatersal, kulturstationen, mødelokaler, café, Dagcenter, Frivilligcenter.

Som lægmand kan jeg ikke lade være med at tænke: Hvor mange kvadratmeter er det mon vi taler om? Her kunne man ønske sig, at biblioteket ville udtale sig om, hvor mange kvadratmeter de tænker sig. Det er klart, at kulturstationen allerede har nogle ønsker - men at basere disse på de nuværende, ikke særligt anvendelige lokaler, er vist ikke praktisk.

Den næste opgave på Posthusgrunden er at komme med forslag til hvor mange etager man kan forestille sig. Planen er at bygge boliger ovenpå kulturhuset.

Og hvem skal bygge det nye kulturhus? Det har jeg ikke set nogen idéer til. Men man kunne forestille sig, at der blev tale om samme finansiering som ved bygning af plejecentre. Et boligselskab/en investor får opgaven efter et udbud. Kommunen ejer kulturhus-lejlighederne, medens investor ejer boligerne. Det er vist almindeligt kendt, at pensionsselskaber og fonde leder med lys og lygte efter investeringsemner, så finansieringen skulle ikke byde på vanskeligheder.

Hvorfor går vi så ikke i gang? Byrådet har besluttet, at det nuværende bibliotek skal sælges før man kan gå i gang med Posthusgrunden. Da biblioteket ikke kan sælges (idet grunden ikke er attraktiv nok på grund af dens lille størrelse), kan vi ikke gå i gang. Så enkelt er dét.

Nu kender vi ikke dagsordenen for byrådets planlagte budgetseminar i slutningen af april, men jeg vil gerne udtrykke det lønlige håb, at byrådet forsøger at ændre beslutningen om, at et salg af Humlebæk Bibliotek er en forudsætning for at gå videre med planerne for Posthusgrunden. Jeg kunne også forestille mig, at de tidligere planer om inkludering af børneinstitutionerne i salget af biblioteket blev taget frem igen. Hvis udbuddet af biblioteket bliver tilstrækkeligt interessant for investorer, er der potentiale til at bygge seniorvenlige boliger, og det er netop hvad Humlebæk har behov for.

Og det er jo ikke en lov, at de to byggerier skal følges ad, eller er det?

Humlebæk savner et nyt bibliotek. Humlebæk savner seniorvenlige boliger. Ved at lægge en blokade for salg af biblioteket sættes udviklingen af Humlebæk Bymidte i stå. Har vi råd til det?

arrow DEBAT: SF ønsker et nyt bibliotek med et stort kulturhus
20. marts 2021 kl. 06:02 Opdateret: kl. 09:32
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?