21. april 2021
Per Frost Henriksen ser frem til, at der lettes på restriktionerne - i et enigt Folketinget.
Per Frost Henriksen ser frem til, at der lettes på restriktionerne - i et enigt Folketinget.
Foto: Anne Meisner
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Håber, at Danmark åbner i enighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Håber, at Danmark åbner i enighed
Debat Fredensborg - 25. februar 2021 kl. 07:11
Af Per Frost Henriksen, formand for FGU Øresund, VisitNordsjælland og DGI Nordsjælland og byrådsmedlem i Fredensborg Kommune

Coronatrætheden lyser ud af øjnene på mange danskere. Vi er mange, der er ved at være mætte af restriktioner og forbud.

Heldigvis har hele nationen taget ansvar og rykket sammen, når det gælder fælles indsats mod smitten og holdt afstand, sprittet af og taget test i et væk. Det har bragt smittetrykket ned.

Tiden er inde til, at der skal 'åbnes op', som det hedder.

Jeg håber så meget på, at det kommer til et ske i et enigt Folketinget, hvor partierne indgår i et reelt samarbejde, og hvor hvert enkelt parti ser på helheden og ikke på sædvanlige politiske drillerier og manøvrer.

Det betyder at alle, inklusive den dygtige synlige leder Mette Frederiksen, skal give og tage. Samarbejde kalder vi det dér, hvor jeg kommer fra.

Når jeg hver dag går og funderer over, hvad der er vigtigst at åbne. Ja, jeg kloger mig ligesom de fem millioner andre amatørvirologer i Danmark. Den første tanke falder på børn og unge. Smitten er ikke så høj i den gruppe og de savner fællesskaberne. De skal i skole og til idrætsaktiviteter og anden aktiv fritid.

Erhvervet er i en bekymrende fase, hvor oplevelsesindustrien og dele af handelen er helt i bund. Dér kommer coronapas og andre tiltag til at være med til at åbne. Det er nok ikke lige i morgen, men bare der kan ske en åbning snart.

Mange små erhverv lider meget, og vi savner mulighederne for at købe ind i virkeligheden. Selvom internethandel kan klare meget, så er der nu ikke noget som at stå i en butik og få en snak om, hvordan det nye kamera virker.

Test, vaccine og coronapas afskrækker mig ikke. Mere af det. Fra starten har jeg ment, at test er vigtigt, og er det to gange om ugen, fint med mig.

De seneste uger har jeg en gang om ugen taget en PCR-test og fået beskeden "Ikke påvist".

Vaccine, ja tak. Jeg har nu aldrig fået influenzacvaccine eller lignende, men har ikke haft problemer med at få vacciner, når det var påkrævet til rejser.

Jeg venter, til det er min tur og er helt enig i, at mange andre skal før mig. Der er lavet en rækkefølge.

Coronapas, ja selvfølgelig, det fungerer fint med de nuværende vaccinations­attester, når vi rejser, og hvorfor ikke udvide til et coronapas, så mange flere ting kan åbne.

Intet er skidt, uden at det er godt for noget. Coronanedlukningen har givet os over 300 traveture i skønne Nordsjælland, vi har set over 100 fugle­arter og jeg har givet mig tid til at fordybe mig endnu mere i min store hobby; fotografi. Det har været et godt afbræk i hverdagens trummerum.

Mine egne ønsker er, at børn og unge kommer i gang, at vi snart kan forsamles nogle flere, at flere handlende kommer i gang. Jeg savner ishockeykampene i Rungsted Skøjtehal og snakken med vennerne og ja, min frisør har jeg ikke set i mange uger - det besøg ser jeg frem til.

Men stor ros til hele Danmark, godt holdt ud!

Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?