19. april 2021
Formand for Ældre Sagen i Fredensborg, Erling Vraa, foreslår, at ældre borgere bliver vaccineret lokalt, fremgår det af dette indlæg. Arkivfoto.
Formand for Ældre Sagen i Fredensborg, Erling Vraa, foreslår, at ældre borgere bliver vaccineret lokalt, fremgår det af dette indlæg. Arkivfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Giv de ældre vaccinen lokalt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Giv de ældre vaccinen lokalt
Debat Fredensborg - 27. februar 2021 kl. 06:00
Af Erling Vraa, formand for Ældre Sagen i Fredensborg

Ældre Sagen blev tidligt opmærksom på de problemer, der var for mange ældre med at booke en vaccinetid over nettet. Det medførte en stor risiko for, at ældre ikke fik en aftale om vaccination.

Sekretariatet har derfor flere gange i 2021 rettet henvendelse til Sundhedsministeren og til Ældre- og Socialministeren om de ældres udfordringer med at booke vaccinetider. Der er også skrevet til KL, Danske Regioner og Sundhedsstyrelsen.

Et uoverskueligt, frustrerende kaos. Sådan opleves det for mange ældre, når de forsøger at navigere i bookingsystemet til vaccination.

Den information, der sendes ud, er for mange uforståelig, og flere har siden midten af januar løbet panden med en mur, når de har forsøgt at bestille tid til vaccination.

Ældre Sagen har fået mange henvendelser fra ældre mennesker og pårørende om et kaotisk bookingsystem, som betyder, at nogle slet ikke kan komme igennem med tidsbestilling, og andre må bestille tid på vaccinesteder langt fra deres hjem.

Ældre Sagn foreslår, at dem som en del af gruppe 2 og 3 i stedet får tildelt en tid på et lokalt vaccinested, som borgeren herefter bekræfter, og ved behov for, med hjælp fra kommunen eller regionen.

På den måde kan man i højere grad sikre en tryg og effektiv vaccinationsproces for de mest sårbare ældre. Ældre Sagen følger sagen nøje.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?