30. september 2020
Jeg vil gerne støtte Bent Skov Larsen, der forleden i FAA  gjorde sig til talsmand for, at man ? i stedet for at indrette kunstgræsbaner på Bannebjerggård  - skulle fokusere på efterhånden at flytte fodboldarealerne til syd for Humlebæk. Foto: Kenn Thomsen
Jeg vil gerne støtte Bent Skov Larsen, der forleden i FAA gjorde sig til talsmand for, at man ? i stedet for at indrette kunstgræsbaner på Bannebjerggård - skulle fokusere på efterhånden at flytte fodboldarealerne til syd for Humlebæk. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: DF ønsker flere seniorboliger - hvordan dog?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: DF ønsker flere seniorboliger - hvordan dog?
Debat Fredensborg - 07. september 2020 kl. 15:58
Af Grethe Troensegaard, Frederikkevej 6, 3050 Humlebæk

Når man læser Flemming Rømer og Freja Brabæk's læserbrev den 1. september i FAA, bliver man noget forundret.

arrow Læs også: DEBAT: DF ønsker flere seniorboliger

DF ønsker flere seniorboliger. For det første vil jeg gerne gøre opmærksom på, at der er ikke noget, der hedder »seniorboliger«. Dette begreb er i vore dage konkretiseret ved at skrive »senioregnede boliger eller seniorvenlige boliger«. Det vil man bl.a. kunne se i den publikation, som kommunen udgav for nogle år siden med den mundrette titel: Udviklingsperspektiver for boliger i Fredensborg Kommune". I denne publikation vil man kunne læse, at " Når andelen af ældre i kommunen stiger, øges efterspørgslen også på senioregnede boliger." Man kan også læse, at "I Fredensborg Kommune udgør de almene boliger cirka 28% af den samlede boligmasse." Sammenligner man med andre kommuner i regionen, er der kun tre kommuner, der har en højere procentdel, nemlig Ballerup, Gladsaxe og Herlev.

Fredensborg Kommune har derfor ikke noget at skamme sig over, men en anden, ikke uinteressant pointe er, at der i dag - ifølge kommunens planafdeling - ikke er ledige, kommunale grunde.

Det kan derfor undre mig som almindelig borger, at kommunen har givet tilladelse til, at Humlebæk Boligselskab har solgt deres ejendomme på Nyvej til en privat investor. Det har været en kendt sag i mange år, at boligselskabet havde svært ved at udleje ungdomsboligerne.

I maj 2020 er der indgået en aftale mellem regeringen og en række af Folketingets partier (herunder Dansk Folkeparti) om "Grøn boligaftale 2020". I denne aftale siges der bl.a. "Flere steder i landet har almene boligorganisationer vanskeligt ved at anskaffe byggegrunde. Samtidig er der et stort uudnyttet potentiale for fortætning med nye boliger i sektoren, f.eks. i tagetager".

Jeg vil gerne støtte Bent Skov Larsen, der forleden i FAA gjorde sig til talsmand for, at man - i stedet for at indrette kunstgræsbaner på Bannebjerggård - skulle fokusere på efterhånden at flytte fodboldarealerne til syd for Humlebæk. Så kunne de store arealer på Bannebjerggård udbydes til boliger for seniorer: det kunne være seniorbofællesskaber, andre senioregnede boliger samt ældreboliger. Her går rygtet på, at de næste ældreboliger skal bygges syd for Humlebæk (ligesom det nye plejecenter). Der er dog forskel på, hvem der kan flyttes. Er man vant til at bo bynært, vil en flytning til syd for Humlebæk betyde et stort tab af livskvalitet for den enkelte.

Med et snuptag ville DF's ønske om flere seniorvenlige boliger måske kunne imødekommes? Modsat er DF´s ønske desværre at betragte som "en død sild".

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?