1. december 2020
Grethe Troensegaard. Arkivfoto.
Grethe Troensegaard. Arkivfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Bymidteplaner og forretningsdød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Bymidteplaner og forretningsdød
Debat Fredensborg - 17. november 2020 kl. 06:00
Af Grethe Troensegaard, Frederikkevej 6, Humlebæk

Jeg har med stor interesse læst Flemming Priems indlæg om bymidteplaner - der jo både drejer sig om forretninger og om boliger.

Debatten drejer sig jo både om fortiden, men ikke mindst om, hvad bymidterne skal indeholde.

Vi er nogen, der husker, at der indtil 2001 var en Irma i Nivå, og det er ganske rigtigt, at Irmas daværende direktør i forbindelse med lukningen udtalte: "Nivå er ikke Irma-land". I Humlebæk bymidte havde Coop i 1992 valgt at lukke deres Irma, men her lykkedes det en borgergruppe at overtale samme Irma-direktør til at åbne en ny Irma i 2002. Udviklingen viser: Borgerne fik ret - Humlebæk er Irma-land.

Hvad fremtiden vil bringe i de to bymidter, er der vist kun få, der tør spå om, men de butikker, der har bidt sig fast, og som stadig udvikler sig, har jo en større chance for stadig at være leverandør til borgernes daglige indkøb.

Som Flemming Priem skriver, er det også nødvendigt - både i Nivå og i Humlebæk - at byfortætte, hvilket betyder, at der vil blive tale om nybygninger i flere etager, ligesom uudnyttede tagetager i ældre bygninger kan indrettes til lejligheder.

Der vil derfor - som ved renoveringen af Enebærhaven i Humlebæk - blive indrettet elevatorer, både i eksisterende bygninger og i nybyggeri. I den forbindelse vil jeg gerne korrigere Flemming Priems påstand om, at der skal indrettes elevatorer i alle opgange. Det er ikke tilfældet, idet en elevator ofte betjener flere opgange, og der er således tale om en helt anden omkostning. .

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?