19. oktober 2020
Pia Bødtker (S). Arkivfoto.
Pia Bødtker (S). Arkivfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Budgettet indeholder i år flere forebyggende tiltag af stor betydning for borgerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Budgettet indeholder i år flere forebyggende tiltag af stor betydning for borgerne
Debat Fredensborg - 12. oktober 2020 kl. 06:59
Af Pia Bødtker (S), medlem af Byrådet i Fredensborg Kommune

Det største tiltag er først og fremmest svømmehallen, stedet hvor alle kommunens borgere i alle aldre kan lære at svømme hele året, helbredende og lindrende for mange med alvorlige kroniske sygdomme, fx slidgigt som ca. 40% af befolkningen lever med, schlerose som ca. 16.000 danskere lider af.

Også de 500 ældre i vores kommune, der årligt får knoglebrud efter fald vil her få stor glæde af svømmehallen i forbindelse med den efterfølgende genoptræning, som der i år er afsat 100.000,00 kr. extra til til faldforebyggelse efter indstilling fra kommunens forebyggelsesråd.

Virkningen af de tiltag, som der vil blive iværksat vil blive fulgt nøje.

Madpriserne på pensionisterne mad gav trods tilskuddet på 300.000 kr. ikke den store nedsættelse, som ønsket, også her vil det blive fulgt nøje i de kommende år med om muligt yderligere nedsættelser, som vil kunne mærkes.

Ønskeligt ville det være, om vi i fremtidens gældfrie kommune, kunne tilbyde gratis sund, nærende og økologisk mad i kommunens Børneinstitutioner og Plejehjem.

Endelig er det stadigt muligt at selvtræne for 150,00 kr. mdl på alle kommunens Plejehjem også i det nye Skovgården i Humlebæk for vi tænker stadig i forebyggelse, selvom borgerne er færdigbehandlet.

Kunne du godt tænke dig at arbejde mere hjemmefra?